Loading...
Frokost og lunsjKaker, kjeks og desserter

Eplemos med kanel og kokosblomstsukker

Eplemos

Hjemmelaget eplemos er enkelt å lage og smaker helt fantastisk. Lite slår de herlige norske eplene som endelig er i sesong. Jeg har brukt epler fra svigermors hage og mosen er kun tilsatt litt kanel og kokosblomstsukker. Du kan bruke annen søtning om du ønsker det, men jeg liker veldig godt smaken fra kokosblomstsukkeret. Sammen med kanel gir det også fin farge til mosen.

Eplemos passer godt på knekkebrød, skiver og som en liten søt dessert sammen med for eksempel litt pisket krem. Og sammen med ost smaker den helt himmelsk. Til frokost i dag hadde jeg en skål med cottage cheese, gresk yoghurt og granola toppet med eplemos, nam!

 

Eplemos med kanelEplemos

 

For å lage eplemos trenger du:

6 middels store epler

1/2 dl vann

1 kanelstang (ikke nødvendig, mosen kan smakes til med ekstra kanelpulver)

1 ts kanel

2-3 ss kokosblomstsukker

 

Slik gjør du:

Skrell eplene og del dem i biter. Ha eplebitene i en kjele sammen med vann og kanelstangen om du bruker det. Kok det forsiktig opp og la det småkoke under lokk til eplene er møre og de fleste bitene har blitt til mos, 20-30 minutter. Hvor lenge eplene må koke kommer an på hvilken type eple du bruker. Rør noen ganger mens det koker. Jeg foretrekker at det er noen små biter igjen i mosen, men dersom du vil ha den helt glatt kan du mose den med en stavmikser når den er ferdig kokt. Husk å ta ut kanelstangen først. Tilsett litt ekstra vann dersom mosen din blir for tykk.

Ha i kanel og kokosblomstsukker og la det putre noen minutter til. Avkjøl mosen, ta ut kanelstangen og ha den over på tett glass. Oppbevar i kjøleskapet.

Dersom du lager mye eplemos anbefaler jeg å fryse den ned. Den ferdige mosen holder seg 4-5 dager i kjøleskap.

 

Eplemos med kanel og kokosblomstsukkerEplemosEplemos med kanel og kokosblomstsukker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *