Loading...
Smoothie og annen drikke

Hjemmelaget mandelmelk

Mandelmelk

Å lage mandelmelk selv er rimelig enkelt og krever lite. Alt du trenger er mandler, vann og en blender – og litt tid. Mandlene bør nemlig bløtlegges før de kan bli til melk. Bløtlegging gjør at mandlene blir mykere slik at de knuses lettere i blenderen og i tillegg blir næringsstoffene bedre tilgjengelig. Bløtleggingen foregår mens du sover eller er på jobb så total arbeidstid for å lage mandelmelk er veldig liten!

 

Hva bruker vi mandelmelk til?

Mandelmelk er en fin erstatning for vanlig melk både i grøt og over granola. I tilegg er den fin å bruke som væske i smoothie. Jeg liker også å ha en skvett i kaffekoppen sammen med en dråpe stevia.

Du får kjøpt mandelmelk på butikken også, men ofte er det både dyrt og tilsatt konserveringsmidler som vi helst vil unngå. Så prøv å lage din egen!

 

MandelmelkMandelmelk

 

For å lage mandelmelk trenger du:

3 dl mandler

1 liter vann + vann til bløtlegging

nøttemelkspose eller et finmasket håndkle til å sile melken gjennom

blender

 

Slik gjør du:

Legg mandlene i godt med vann over natten eller minst 8 timer. Morgenen etter heller du av vannet og skyller mandlene, jeg bruker et dørslag til det. Ha mandlene over i en blender og tilsett 1 liter friskt kaldt vann. Kjør blenderen i noen minutter, innholdet vil gradvis bli melkehvitt. Ha gjerne i litt vaniljepulver eller et par dadler om du ønsker mandelmelken litt søtere.

Sil melken gjennom nøttemelkspose eller klede og press ut så mye væske som du klarer. Hell mandelmelk over på rene glassflasker og oppbevar i kjøleskapet. Den er holdbar i 3-4 dager.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *