Loading...
Kaker, kjeks og desserterSnacks

Energikuler med nøtter og et hint av appelsin

energikuler sunne

Dette er nydelige energikuler som kommer til få ben å gå på. De har en perfekt seighet og smaker helt fantastisk. Jeg hadde med meg disse på jobb og de ble veldig populære. Kulene jeg hadde lagt igjen hjemme var også oppspist da jeg kom hjem. Heldigvis lager du disse i en fart så fortvil ikke om det er tomt!

Energikuler

Energikuler mandler

Noen av de positive egenskapene til mandler har jeg skrevet om i dette innlegget.

Cashewnøtter har en mild og søt smak og egner seg veldig godt i energikuler. De inneholder mye enumettet fett og bidrar med over 80 ulike næringsstoff. De er gode kilder til aminosyrer og mineraler som kopper, mangan, magnesium og fosfor (kilde: Berit Nordstrand).

Har du ikke vært borti fibersirup tidligere anbefaler jeg deg å prøve det. Fibersirup finnes i to ulike varianter, clear og gold. I denne oppskriften bruker jeg fibersirup clear som er perfekt i bakverk og barer der du ønsker en seig konsistens. Fibersirup er veldig søt, men må ikke forveksles med vanlig sirup. Fibersirup inneholder få kalorier, lite karbohydrater og store mengder av gunstige prebiotiske fibre, som fungerer som mat for de gode bakteriene i tarmen vår. Du får kjøpt fibersirup i helsekostbutikker. Dersom du registrerer deg med koden 223489 når du handler hos Arnika får du fast 10% rabatt på kjøpene dine (reklame).

I denne oppskriften har jeg også brukt chiafrø, som er veldig næringsrike, har et høyt innhold av fiber og er en fin plantekilde til omega 3.

Energikulene har en god fordeling av proteiner, fett og karbohydrater for å holde blodsukkeret og energien stabil. Kos deg med en kule eller to som mellommåltid, dessert eller når du har lyst på noe godt!

De passer også perfekt som sunnere julekaker. Jeg skal ihvertfall ha et lite lager av disse klar når vi nå snart går inn i desember.

energikuler sunne

For å lage 20 nydelige energikuler trenger du:

100 g mandler

100 g cashewnøtter uten salt

80 g fibersirup clear

30 g havregryn

3 ss chiafrø

2 ss smeltet kokosolje

1 ts grovt salt

3 ss ferskpresset appelsinsaft

Ekstra havregryn eller chiafrø til justering

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader. Rist mandlene i ovnen i ca 10 minutter. Ha mandler, cashewnøtter og fibersirup clear i en kraftig kjøkkenmaskin eller lignende. Jeg brukte begeret med knivblad som hører til stavmikseren. Kjør til en seig masse, det gjør ingenting om det fortsatt er biter igjen. Tilsett resten av ingrediensene og la maskinen gå til du har en seig og kompakt deig. Jeg stoppet maskinen før nøttene var helt finmalte, jeg synes det er godt med litt biter i kulene. Du må nok stoppe noen ganger underveis for å skrape ned fra kantene. Juster med ekstra havregryn eller chiafrø om nødvendig, massen skal være seig.

Legg deigen i kjøleskap i omtrent en halv time, eventuelt litt i fryseren. Form så til kuler. Det er en nokså seig og klissete affære, men så verdt det etterpå! Oppbevares i tett boks i kjøleskapet.

energikuler med nøtter

One comment
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *