Loading...
Middag

Laks med karri blomkålris

Laks med blomkålris

Laks med blomkålrisLaks med blomkålris

 

Laks er enkel hverdagsmat som tar kort tid å lage og både smaker og gjør godt. Her er laksen servert med spennende tilbehør i form av blomkålris som er smaksatt med karri og ingefær, en nydelig kombinasjon.

Blomkål er en anvendelig grønnsak med en mild smak som passer til mye og kan varieres i det uendelige. Blomkål er lav på kalorier og fett og er en god kilde til vegetabilsk protein. Den inneholder vitamin C, K og de fleste B-vitaminene pluss mineralene magnesium og kalium for å nevne noen. Inntak av blomkål gir også nyttig fiber.

Laks bidrar med viktige omega 3-fettsyrer som sammen med ingefær gir en betennelsesdempende effekt. Karri inneholder gurkemeie som har smertestillende og betennelsesdempende effekt. Laks er også en fin proteinkilde og inneholder det viktige D-vitaminet. Fett i måltidet gjør at blodsukkeret holder seg stabilt, og det er jo nøkkelen til god helse! Dette er ordentlig StabilMat med andre ord.

 

Laks med blomkålris

 

Dette trenger du til 4 personer:

4 laksefileter

2 små eller 1 stort blomkål

2 ts revet ingefær

1 fedd hvitløk

1 liten rødløk

200 gram aspargesbønner, jeg brukte frosne

2 ts karri

Salt og pepper

Frisk koriander

Sitron

Smør til steking (rapskokos eller olivenolje for melkefri)

 

Slik går du frem:

Sett ovnen på 180 grader. Krydre laksen med salt og pepper og stek i ovnen alt fra 8-15 minutter avhengig av tykkelse på stykkene. Pass på at den ikke blir overstekt, tørr fisk er ikke særlig godt.

Blomkål deles i passende biter og has i blender eller lignende. Ta det i flere omganger og kjør til blomkålen ser ut som små riskorn. Du kan selvfølgelig rive blomkål på rivjern, bare vær obs på at det blir mye griseri på kjøkkenbenk og gulv…

Hakk løk og hvitløk. Riv ingefær.

Smelt godt med smør i stekepanna, gjerne et par spiseskjeer. Når smøret har smeltet tar du karri i panna og blander det godt inn i smøret. Tilsett hvitløk, rødløk og ingefær og la det surre med i et par minutter. Ha så i blomkålrisen og stek til den er gyllen og fin.

Ta det av panna og over i en skål. Stek  aspargesbønnene i smør og ha deretter blomkålrisen tilbake i panna. Smak til med salt og pepper og eventuelt mer karri.

Server med hakket fersk koriander og klem litt sitronsaft over.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *