Loading...
Brød, muffins og annen bakst

Eltefrie rundstykker med gresskarkjerner og solsikkekjerner

Eltefrie rundstykker med gresskarkjerner og solsikkekjerner

Eltefrie rundstykker med gresskarkjerner og solsikkekjerner rører du sammen på få minutter. Så lar du deigen stå og godgjøre seg til neste morgen. Da former og steker du rundstykkene og har ferske saftige rundstykker til frokost på 1-2-3.

Mannen min mente at dette var de beste rundstykkene jeg hadde bakt noen gang. Og det sier ikke så rent lite; jeg lager som regel en ny oppskrift omtrent hver gang jeg baker!

Å bake eltefritt er vinn-vinn. Det er enkelt og krever lite jobbing, de ferdige rundstykkene blir sunnere fordi næringsstoffene i melet blir gjort tilgjengelig for opptak, deigen utvikler en mye bedre smak og det trengs mindre gjær.

Eltefrie rundstykker med gresskarkjerner og solsikkekjerner er perfekte til helgefrokosten. Lite slår lukten av ferske rundstykker! Vil du ha nystekte rundstykker til kveldsmat kan du sette deigen på morgenen og steke på kvelden. Eller du kan la deigen få heve natten over på kjøkkenbenken og deretter sette den i kjøleskapet til du er klar til å steke rundstykker. Prøv også rundstykkene som tilbehør til suppe. Hva med en herlig spicy kyllingsuppe eller blomkålsuppe?

Om du bruker hvetemel eller speltmel er opp til deg. Selv foretrekker jeg spelt fordi vi er flere i familien som opplever å tåle det litt bedre. Men har jeg ikke speltmel bruker jeg hvetemel. Begge deler fungerer helt supert!

Print Recipe
Eltefrie rundstykker med gresskarkjerner og solsikkekjerner
Forberedelse 5 minutter
Koke/steketid 10-15 minutter
Passive Time 10-24 timer
Porsjoner
rundstykker
Ingredienser
Forberedelse 5 minutter
Koke/steketid 10-15 minutter
Passive Time 10-24 timer
Porsjoner
rundstykker
Ingredienser
Instruksjoner
  1. Bland sammen alt det tørre i en bakebolle.
  2. Tilsett vann og bland godt sammen. Du trenger ikke å bruke kjøkkenmaskin, bare rør det sammen med en sleiv.
  3. Dekk bakebollen med lokk eller plast og la den stå på kjøkkenbenken til neste morgen eller minst 8 timer. Passer det ikke å steke rundstykkene da setter du bakebollen i kjøleskapet til du er klar for nystekte rundstykker.
  4. Sett ovnen på 250 grader, over- og undervarme.
  5. Hell deigen ut på et godt melet bakebord. Den er nå ganske løs i konsistensen. Brett deigen inn noen ganger ved hjelp av en slikkepott eller lignende. Ta tak i den ene siden og brett den inn mot midten. Gjenta noen ganger fra alle sidene slik at det jobbes litt mel inn i deigen.
  6. Del deigen i 8-10 biter. Det er ikke nøye med formen på rundstykkene, de blir veldig fine når de steker uansett. Legg rundstykkene på et bakepapirkledd stekebrett.
  7. La rundstykkene heve litt om du har tid, for eksempel mens ovnen blir varm. Du kan også ha dem rett i ovnen etter å ha formet dem.
  8. Sett i varm ovn og stek i 10-15 minutter. I min ovn er de som regel klar etter 12 minutter.
  9. Avkjøl rundstykkene på rist.
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *