Loading...
Middag

Spicy kyllingsuppe med karri og sriracha

Spicy kyllingsuppe med karri

Spicy kyllingsuppe med karri og sriracha er herlig varmende nå som det er vinter og kaldt ute. Suppen er super året rundt, men litt ekstra god nå!

Dette er en enkel og veldig god hverdagsmiddag som er rask å lage. Bruker du ekte kyllingkraft er det skikkelig supermat. Det er veldig enkelt å lage kyllingkraft selv, men du får også kjøpt ferdig kyllingkraft i flere butikker eller via REKO-ring i ditt distrikt. Du kan selvfølgelig bruke buljong om du ikke får tak i kraft.

Du justerer selv hvor sterk du vil ha suppen ved å tilpasse mengden srirachasaus. Sriracha er en sterk chilisaus som du får kjøpt på de aller fleste matbutikker. Du kan bruke den i dressinger, dipper, marinader og i ulike middagsretter. Et must å ha i hus altså!

Til spicy kyllingsuppe med karri og sriracha kan du servere godt brød. Topp gjerne suppen med spirer og frisk koriander. Du kan også ha nudler, ris eller quinoa i suppen om du ønsker det.

Suppen egner seg veldig fint til å fryse. Selv lager jeg ofte opp en stor porsjon og fryser ned. På den måten har vi rask middag tilgjengelig for travle dager.

Print Recipe
Spicy kyllingsuppe med karri og sriracha
Porsjoner
Porsjoner
Instruksjoner
  1. Gjør klart alle ingrediensene. Hakk løk og hvitløk. Del gulrøttene i tynne skiver og søtpotet i terninger. La søtpoteten være i litt større biter enn gulrøttene. Del kyllingfileten i biter.
  2. Stek løk og hvitløk i litt smør eller olje til løken er myk og blank.
  3. Tilsett karri, gurkemeie og sriracha til løken og la det surre med noen minutter.
  4. Stek kyllingbitene sammen med løk og krydder. La den få fin stekeskorpe, men den trenger ikke å gjennomstekes.
  5. Ha kyllingkraft og kokosmelk i gryten. Tilsett gulrøtter og søtpotet. La det koke til kyllingen er gjennomkokt og grønnsakene er møre.
  6. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer sriracha.
  7. Server suppen med ønsket topping og gjerne godt brød.
One comment
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *