Loading...
Brød, muffins og annen bakst

Eltefrie kanelsnurrer med gresk yoghurt og sukkerfri kremostglasur

Eltefrie kanelsnurrer med gresk yoghurt og sukkerfri kremostglasur

Eltefrie kanelsnurrer med en herlig sukkerfri kremostglasur – kan det bli bedre? Barna var klare på at denne glasuren var bedre enn melis som topping og jeg sier meg enig med dem!

Å bake eltefritt er så enkelt. Prinsippet bak eltefri bakst er å blande sammen deigen raskt for deretter å la den heve lenge. Det gjør at man trenger minimalt med gjær og at smakene får utviklet seg slik at man får vanvittig gode ferdige boller. De blir luftige og smaker helt himmelsk.

Når du lager eltefrie kanelsnurrer rører du sammen deigen på dag 1 og lar den stå en stund i romtemperatur for deretter å sette den kaldt til neste dag. Eller når det passer å bake ut snurrene. Deigen tåler fint å stå i kjøleskapet i 3-4 dager. Genialt!

Gresk yoghurt i deigen gir ekstra saftige kanelsnurrer. Det bidrar også til at bakverket holder seg ferskere lenger. Jeg bruker gresk yoghurt naturell.

Jeg har brukt kokossukker i disse kanelsnurrene. Har du ikke det går helt fint å bruke vanlig sukker. Jeg digger smaken til kokossukkeret, eller kokosblomstsukker og palmesukker som det også kalles. Det smaker herlig søtt og karamellaktig. Bestiller du hos Arnika får du 10% på alt du handler (gjelder ikke nedsatte varer) ved å legge inn koden 223489 hver gang du handler (reklame).

I kremosttoppingen har jeg brukt sukrin+ som søtning. Det finnes en egen sukrinmelis som du kan bruke, men her har jeg kjørt sukrin+ til melis i en blender. Vanlig melis fungerer selvsagt fint om du foretrekker det.

Det kan være litt utfordrende å kjevle ut en kald og hard deig. Du kan la den stå i romtemperatur en stund først. Løft litt på deigen innimellom når du kjevler slik at den ikke henger seg fast i underlaget. Jeg bruker et bakeunderlag av silikon kjøpt på Europris som fungerer helt supert å jobbe på.

Eltefrie kanelsnurrer
Print Recipe
Eltefrie kanelsnurrer med gresk yoghurt og sukkerfri kremostglasur
Forberedelse 10 minutter
Koke/steketid 15-20 minutter
Passive Time 18 timer +
Porsjoner
kanelsnurrer
Ingredienser
Deig
Fyll:
Til pensling
 • egg sammenvispet
Kremostglasur
Forberedelse 10 minutter
Koke/steketid 15-20 minutter
Passive Time 18 timer +
Porsjoner
kanelsnurrer
Ingredienser
Deig
Fyll:
Til pensling
 • egg sammenvispet
Kremostglasur
Instruksjoner
Dag 1
 1. Bland alt det tørre.
 2. Smelt smøret. Ha melk og gresk yoghurt i det smeltede smøret. Rør inn egget.
 3. Bland det våte i det tørre. Rør sammen til en litt seig deig.
 4. Dekk til bakebollen med lokk eller plast/håndkle og la den stå noen timer i romtemperatur, gjerne 4-6 timer. Sett så bakebollen i kjøleskapet til neste dag eller når det passer å bake. Deigen kan stå i kjøleskapet i 3-4 dager.
Dag 2 (eller 3, 4...)
 1. Ta bakebollen ut av kjøleskapet og la den gjerne stå litt i romtemperatur. Jobb litt med deigen for å få den litt mykere og mer medgjørlig.
 2. Kjevle deigen ut til et rektangel på 40x50 cm. Jeg bruker en bakematte og da holder det å løfte litt i deigen underveis i kjevlingen for å unngå at den sitter fast. Bruk gjerne litt mel på bakebordet om du ikke har bakematte.
 3. Fordel mykt smør over deigen. Strø på et raust lag kanel og ha over kokossukker til slutt.
 4. Rull deigen sammen fra langsiden til en pølse. Del i 18 biter som du setter litt tett sammen på bakepapir, gjerne i en form med litt høye kanter. Klem dem litt flatere.
 5. Dekk til kanelsnurrene og la dem heve i ca 2 timer.
 6. Sett ovnen på 200 grader.
 7. Pensle kanelsnurrene med egg og stek midt i ovnen i 15-20 minutter. Mine var ferdige etter 18 minutter.
 8. Avkjøl kanelsnurrene før du har på kremostglasur.
Kremostglasur
 1. Start med å ha sukrin+ i en blender eller kjøkkenmaskin og kjør til det blir meliskonsistens, altså pulver. Sett til side. Bruker du vanlig melis eller sukrinmelis hopper du over dette steget.
 2. Bruk stavmikser og kjør kremost og smør sammen. Ha i melisen og kjør til den er blandet inn. Har du ikke stavmikser kan du vispe for hånd.
 3. Fordel kremostglasuren over kanelsnurrene. Nyt med en kopp kaffe!
One comment
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *