Loading...
Frokost og lunsjGranola og kornblandinger

Crunchy sukkerfri granola med mandelsmør

Granola med mandelsmør

Granola med mandelsmør, nam! Denne er seriøst god. Skikkelig sprø søte granolabiter som smaker helt magisk. En stor favoritt til frokost, lunsj, kveldsmat, som snacks, topping på smoothie… Ja, du har skjønt det nå; den er superdigg!

Mandelsmør kan du selvfølgelig kjøpe ferdig på butikken, men det er mye billigere å lage det selv. Enkelt er det også. Du rister mandlene i ovnen, har de over i en blender eller kjøkkenmaskin med kniver og vips så har du mandelsmør. Så enkelt er det! Sjekk her for oppskrift og fremgangsmåte på mandelsmør.

Hjemme hos oss er det full krise om vi går tom for granola. Barna har ofte granola til skolemat sammen med gresk yoghurt. Et tips er å ha noen dråper stevia med vaniljesmak i den greske yoghurten. Da får du en sukkerfri vaniljeyoghurt! Granola med mandelsmør er også fast som topping på smoothie. Og en skje rett fra glasset funker helt supert om du får lyst på noe digg.

I motsetning til mange varianter av granola du får kjøpt på butikken er denne snill mot blodsukkeret ditt. Jeg synes Solfrokost er dritdigg altså, men å spise sukker til frokost er ikke helt innafor… Så da er valget enkelt – granola med mandelsmør står på mitt frokostbord. Og den er minst like god som Solfrokost (faktisk bedre!). Du får kjøpt bra granola på butikken også, men ingen av de smaker så godt som denne, jeg lover!

Print Recipe
Crunchy sukkerfri granola med mandelsmør
Forberedelse 10 minutter
Koke/steketid 35-40 minutter
Porsjoner
stort glass
Ingredienser
Tørre ingredienser
Vått
Forberedelse 10 minutter
Koke/steketid 35-40 minutter
Porsjoner
stort glass
Ingredienser
Tørre ingredienser
Vått
Instruksjoner
  1. Sett ovnen på 160 grader, over- og undervarme.
  2. Hakk mandlene grovt. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
  3. Ha kokosolje, mandelsmør, sukrinsirup og salt i en gryte og varm forsiktig opp til kokosoljen er smeltet.
  4. Hell det våte over det tørre og bland godt sammen. Det er viktig at alt det tørre er dekket av massen med mandelsmør så bruk litt tid på å blande. Du kan godt bruke hendene for å jobbe massen inn i det tørre.
  5. Spre granolaen over et stekebrett kledd med bakepapir. Sett i varm ovn og stek i 35-40 minutter. Det er ikke nødvendig å røre underveis.
  6. La granolaen avkjøle helt på stekebrettet. Ha over på tett glass.
Notater

TIPS! Jeg lager ofte dobbel porsjon og fordeler granolaen på to stekebrett. Da har jeg ovnstemperatur 150 grader varmluft. Bytt plass på brettene halvveis i steketiden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *