Loading...
Middag

Enkel fiskesuppe med red curry, torsk og reker

Fiskesuppe med red curry og torsk

Superenkel fiskesuppe med red curry står ofte på middagsbordet hos oss. Den går fort å lage, smaker skikkelig digg og er en favoritt hos alle i familien. Suppen er fri for både melk og gluten så den passer fint om du har allergi eller intoleranser.

Hvor sterk du ønsker fiskesuppen justerer du enkelt med mengden red curry paste. Smak deg frem og tilsett gjerne litt revet ingefær og hakket chili om du vil ha den litt spicy.

Både torsk og reker inneholder bra mengder av jod som vi ofte har problemer med å få i oss tilstrekkelig av. Jod er viktig for produksjonen av hormoner i skjoldbruskkjertelen. Disse hormonene regulerer stoffskiftet vårt. Magre fisketyper som torsk bør stå på middagsbordet flere ganger i uken. Fiskesuppe med red curry gjør det enkelt å spise mer fisk!

Jeg serverer suppen med godt brød, gjerne surdeigsrundstykker.

Her finner du oppskrift på en annen fiskesuppe-favoritt! En enkel og fyldig fiskesuppe med laks og torsk som faller i smak hos alle.

Print Recipe
Enkel fiskesuppe med red curry, torsk og reker
Porsjoner
porsjoner
Ingredienser
Topping
Porsjoner
porsjoner
Ingredienser
Topping
Instruksjoner
  1. Skjær opp alle grønnsakene som angitt og del torsken i terninger. Sil vannet av rekene.
  2. Stek løk og hvitløk i olivenolje til løken er myk og blank.
  3. Ha i red curry paste og la den surre med noen minutter.
  4. Tilsett gulrøtter, vårløk, buljong og kokosmelk og la det koke til gulrøttene er møre. Det tar bare noen minutter.
  5. Hvis du ønsker en fyldigere og mer kremet suppe kan du nå tilsette 1 ss maizena til suppen. Rør i så fall ut maizena i litt kald væske (vann eller kokosmelk) og tilsett det til den kokende suppen mens du rører.
  6. Ha torsken i suppen og la den trekke til den er ferdig.
  7. Rekene tilsettes i suppen helt til slutt.
  8. Server med hakket koriander og godt brød.

One comment
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *