Loading...
Kaker, kjeks og desserter

Enkel sukkerfri krydderkake med sjokoladeglasur

sukkerfri krydderkake med sjokoladeglasur

Krydderkake er en av mine favorittkaker! Og når man kan lage sukkerfri krydderkake som smaker helt fantastisk er det bare å finne en anledning til å lage kake – helst litt fort! Denne kaken er skikkelig saftig, luftig og søt. Sjokoladeglasuren på toppen kan du selvfølgelig droppe, kaken er veldig god uten også. Men jeg anbefaler den virkelig, den tar krydderkaken et ekstra hakk opp.

Kaken går fort å lage. Rør sammen kakerøren og inn i ovnen med den. Glasuren har du over når kaken har fått avkjølt seg. For å få glasuren sukkerfri har jeg brukt sukrinmelis. Den har en litt kald smak som jeg ikke er så begeistret for, men her funker det helt topp. Glasuren kjennes litt kald i munnen før du har fått den på kaken, men det kjenner du ikke noe til når du spiser den sammen med den herlig krydrede kaken. Jeg har servert sukkerfri krydderkake til både store og små og har enda til gode å møte noen som ikke takker ja til et ekstra stykke!

I glasuren bruker jeg i tillegg til sukrinmelis også steviadråper med vaniljesmak. Steviadråper hadde vi aldri klart oss uten her hjemme. Perfekt i gresk yoghurt, kaffe, smoothie og alt mulig annet! Dråpene finnes i mange smaker, men vanilje er favoritten.

Som søtning bruker jeg sukrin gold og kokossukker i kaken. De er begge brune sukker som er litt karamellaktige i smaken. Jeg har ikke prøvd å bruke bare den ene typen, men vil tro at det går veldig fint. Sukrin gold har en søt og god smak og er svært blodsukkervennlig.

Kokossukker lages av nektaren til blomstene på kokospalmen. Det har en herlig rund smak. Begge sukkertypene får du kjøpt på helsekostbutikker og enkelte matbutikker.

Sjekk også ut denne magisk gode gulrotkaken som er en stor favoritt her i huset!

Print Recipe
Enkel sukkerfri krydderkake med sjokoladeglasur
Forberedelse 15 minutter
Koke/steketid 30 minutter
Porsjoner
liten langpanne
Ingredienser
Sjokoladeglasur
Forberedelse 15 minutter
Koke/steketid 30 minutter
Porsjoner
liten langpanne
Ingredienser
Sjokoladeglasur
Instruksjoner
  1. Sett stekeovnen på 180 grader, over- og undervarme.
  2. Smelt smøret og sett til side.
  3. Bland alt det tørre i en miksebolle.
  4. Ha i kefir og det smeltede smøret og bland til en glatt røre uten klumper. Ikke rør mer enn nødvendig.
  5. Hell røren over i en form kledd med bakepapir. Min form er 37x27 cm.
  6. Sett i varm ovn på nederste rille og stek i 30-35 minutter. Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke en kakepinne/grillpinne i kaken. Henger det ikke kakerester igjen på pinnen er kaken ferdig.
  7. La kaken avkjøle litt før du har på glasur.
Sjokoladeglasur
  1. Smelt smøret i en kjele. Tilsett mørk sjokolade i biter og la den smelte i det varme smøret.
  2. Rør inn melis, kaffe og vaniljepulver til du har en jevn og klumpfri glasur. Smak til med steviadråper. På grunn av sukrinmelis vil glasuren ha en litt "kald" smak. Den vil du ikke merke når glasuren er på kaken.
  3. Fordel glasuren over kaken.
2 comments
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *