Loading...
Middag

Suppe av kraft med kjøttboller

Suppe kraft kjøttboller

Kraft er den store stjernen i ernæringsverdenen. Det er ikke uten grunn! Kraft har nemlig så mange positive helsfordeler ved seg at alle burde få i seg kraft daglig. Kraft har blitt brukt i folkemedisin som behandling mot en rekke lidelser.

Det er stor forskjell i smak på supper som er laget med og uten kraft. Prøv, og du vil aldri gå tilbake til buljongterninger igjen! Det gjør ihvertfall ikke jeg, og spesielt ikke etter at jeg oppdaget hvor lett det er å koke kraft. Har du kraft tilgjengelig i kjøleskap eller frys tryller du raskt frem de lekreste retter.

Jeg kommer til å lage et eget innlegg som handler om kraft og alt det flotte kraft gjør med kroppen din.

Tilbake til dagens suppe. Denne herlige suppen er laget på oksekraft og det passer veldig bra med kjøttboller i. Denne gangen tok jeg en snarvei og kjøpte ferdige rå kjøttboller, men det er lett å lage selv også. Du kan for eksempel gjøre det veldig enkelt med å blande kjøttdeig med salt og pepper, mikse godt og forme til små boller.

 

 

Ingredienser (4 personer):

Kjøttboller av 400 g kjøttdeig

1/2 gul løk

2 fedd hvitløk

1 toppet ts revet ingefær

Meierismør

2 ss tomatpure

1 boks hakkede tomater

1 liter oksekraft

2 store gulrøtter, i tynne staver

100 g aspargesbønner (jeg brukte frosne)

1 ts sukrin, kokosblomstsukker e.l

basilikum, fersk eller tørket

salt

pepper

 

 

Kraftsuppe løk hvitløk

kraftsuppe kjøttboller

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 220 grader. Legg rå kjøttboller på bakepapirkledt brett og stek i 15-20 minutter.

Hakk hvitløk og løk. Riv ingefær. Stek i godt med meierismør til løken er myk og blank.

Ha i tomatpure og la det surre med i et par minutter. Tilsett hakkede tomater, kraft, søtning og krydder og la det hele småkoke i ca 5 minutter. Jeg valgte her å ha suppen i blender for å gjøre den mer barnevennlig (mine barn er nemlig livredde for synlig løk i maten…), men det er ikke nødvendig å gjøre dette.

Ha i gulrøttene og la dem småkoke i 5 minutter. Tilsett deretter aspargesbønner og kjøttboller og la det trekke i suppen i omtrent 10 minutter. Smak evt til med mer krydder.

Barna hadde litt pasta i suppen, mens vi voksne spiste den uten.

Nyyyyyt!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.