Loading...
Frokost og lunsj

Chiapudding med eple og kanel

Chiapudding med eple

Chiapudding med eple er den perfekte frokosten. Mettende, sunn og skikkelig smakfull. Deilig pudding med knasende eplebiter og herlig kanel – en fantastisk smakseksplosjon. Jeg spiser denne til frokost hver eneste dag for tiden. Så godt!

Chiafrø er fulle av fiber og en skikkelig gavepakke til magen. De inneholder også godt med protein og omega 3. Jeg rører dem ut i en blanding av melk og gresk yoghurt. Som regel bruker jeg mandelmelk, men bruk den melken du har tilgjengelig og liker best.

Rør sammen chiapudding med eple på kvelden så er frokosten klar når du står opp. Ha den over i et glass med lokk eller en mattermos og ha med til lunsj på skole eller jobb. Topp med mandelsmør og mer eplebiter. Mandelsmør kan du kjøpe ferdig, men det er veldig enkelt å lage selv. Oppskrift på hjemmelaget mandelsmør finner du her.

Lag en stor porsjon chiapudding når du først er i gang, den holder seg 4-5 dager i kjøleskapet. Og om du ønsker en skikkelig luksustopping kan du lage karamelliserte epler. Del et eple i biter, ha over sukrin gold og godt med kanel. Karamelliser i et par minutter i mikro til eplene er møre. Nam!!

PS! Jeg foretrekker å bruke ceylonkanel fremfor vanlig kanel. Ceylonkanel er noe mildere i smaken og kalles gjerne ekte kanel. Bruker du «vanlig» kanel kan det være lurt å smake deg litt frem i forhold til mengde. Ceylonkanel får du kjøpt i helsekostbutikker og flere matbutikker.

Chiapudding med eple og kanel
Chiapudding med eple
Print Recipe
Chiapudding med eple og kanel
Porsjoner
porsjoner
Ingredienser
Porsjoner
porsjoner
Ingredienser
Instruksjoner
  1. Rør sammen melk og gresk yoghurt i et stort glass.
  2. Tilsett chiafrø og bland de inn i væsken. De vil svelle og tykne etterhvert.
  3. Skjær eplet i små terninger og ha det i en skål. Ha over sukrin gold og kanel og bland det sammen.
  4. Rør godt i chiapuddingen før du tilsetter eplebitene. Bland det hele sammen og sett i kjøleskapet til chiapuddingen er tyknet. Den kan gjerne stå til neste dag, men minst 2-3 timer.
Notater

TIPS! Topp chiapuddingen med mandelsmør og eplebiter. For en skikkelig luksustopping deler du eple i biter og blander med sukrin gold og kanel. Karamelliser i mikro til eplene er møre og gode. Nyt 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *