Loading...
Snacks

Peanøttkuler med dadler – sunn og god snacks

Peanøttkuler

Peanøttkuler med dadler en den ultimate snacks for deg som er glad i kombinasjonen av salt og søtt. De søte kulene rullet i salte peanøtter er nemlig en skikkelig fest i munnen. Kulene forsvinner altfor fort så lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang.

Jeg søter peanøttkuler med dadler og litt sukrinsirup gold. Dadler er rike på fiber og inneholder blant annet magnesium, kalium, kobber og jern. Men smaken er jo det aller beste med dadler – skikkelig søte og karamellaktige. I snackskuler gir dadlene god konsistens og søtsmak.

Husk å bruke et kakaopulver uten sukker. Raw kakaopulver funker fint, det samme gjør bakekakao. Når du skal velge peanøttsmør er det viktig å velge en variant bestående av bare peanøtter og litt salt. Peanøtter er en fin proteinkilde. I tillegg inneholder peanøtter flere vitaminer og mineraler, blant annet vitamin E, folat og magnesium. Det høye innholdet av umettet fett bremser blodsukkerstigningen og hjelper til med å holde søtsuget i sjakk.

Kos deg med et par peanøttkuler med dadler som dessert etter lunsj eller middag. Sett dem på bordet når du får besøk. De forsvinner garantert fort!

Sjekk også ut disse superdigge salte mandlene – disse anbefaler jeg virkelig å ha et lite lager av hjemme 🙂

Peanøttkuler med dadler
Daddelkuler med peanøttsmør
Snickerskuler
Sunne snickerskuler
Print Recipe
Peanøttkuler med dadler
Forberedelse 15 minutter
Porsjoner
peanøttkuler
Ingredienser
Forberedelse 15 minutter
Porsjoner
peanøttkuler
Ingredienser
Instruksjoner
  1. Start med å kjøre de salte peanøttene til mindre biter i en blender eller kjøkkenmaskin med kniver. Sett disse til side.
  2. Fjern steinen fra dadlene. Ha alle ingrediensene (med unntak av de salte peanøttene) i den samme blenderen eller kjøkkenmaskinen. La maskinen gå til du har en samlet masse som lar seg forme til kuler.
  3. Trill til kuler som du ruller i de salte peanøttene. Oppbevar peanøttkulene i kjøleskapet.
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *