Loading...
Kaker, kjeks og desserter

Raw snickersbrownie uten sukker

Snickersbrownie

Nydelig snickersbrownie helt uten sukker og mel! Denne kaken er en sikker vinner blant både store og små. Ingen steking og rask å lage – perfekt for venninnebesøk, hverdagsdessert og fest.

Seig browniesbunn toppet med peanøttfyll og sjokolade – kan det bli bedre?!

 

Snickersbrownie uten sukker
Snickersbrownie
Snickersbrownie uten sukker
Snickersbrownie

 

I oppskriften bruker jeg feibersirup clear og gold. Goldvarianten kan byttes ut med honning, men fibersirup clear anbefaler jeg å ha i bunnen. Har du ikke prøvd disse før vil jeg anbefale dem på det varmeste. Fibersirup gold er perfekt som topping på pannekaker, yoghurt og til granola. Du får kjøpt fibersirup i helsekostbutikker. Les gjerne mer om dem her.

 

Ingredienser til snickersbrownie:

 

Bunn:

2 dl mandler

1 dl peanøtter uten salt

5 dl dadler* uten stein (vekt 300 g)

5 ss raw kakaopulver, evt bakekakao

1/2 dl havregryn

2 ss fibersirup clear

2 klyper salt

*Jeg anbefaler ikke å bruke dadler av typen «Juicy dates», de blir for bløte til at konsistensen på bunnen blir slik vi ønsker. Dadlene som kjøpes i løsvekt i de fleste butikker er helt topp å bruke

 

Peanøttfyll:

75 g peanøttsmør

2 ss fibersirup gold (kan evt byttes ut med honning)

2 ss valgfri melk

1 klype salt

en liten neve hakkede peanøtter

 

Topping:

25 g mørk sjokolade, 70%

1/2 ts kokosolje (kan droppes)

 

Slik gjør du:

Ha alle ingrediensene til bunnen i en kraftig kjøkkenmaskin med kniver. La maskinen gå til massen har blitt til små smuler. Ta litt av massen i hendene og sjekk at den kan formes og henger sammen. Hvis ikke må du kjøre maskinen litt til.

Trykk massen ut i en form kledd med bakepapir, ca 20 x 20 cm. Jeg bruker hendene til å forme kakebunnen. Trykk den godt nedi formen slik at du er sikker på at den henger skikkelig sammen. Sett formen i kjøleskapet mens du gjør klar peanøttfyllet.

Ha alle ingrediensene med unntak av de hakkede peanøttene i en bolle og rør det sammen med en skje. Rør inn peanøttene til slutt og fordel peanøttkremen over bunnen. Sett formen i kjøleskapet.

Ha sjokolade og kokosolje i en liten gryte og smelt på svak varme. Ringle sjokolade over peanøttmassen og sett kaken kaldt.

Snickersbrownie smaker aller best etter en natt i kjøleskapet. Skjær kaken i passende stykker, jeg fikk 18 kakestykker av denne oppskriften. Server rett fra kjøleskapet.

Snickersbrownie holder seg i kjøleskapet i minst 4-5 dager.

 

One comment
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *