Loading...
Middag

Blomkålpizza – min favoritt

Blomkålpizza

Jeg var skeptisk til blomkålpizza første gang jeg prøvde det. Blomkål er vel ikke det vi forbinder med pizza akkurat. Men etter å ha laget utallige varianter er jeg hekta! Jeg velger heller blomkålbunn enn vanlig bunn når jeg skal ha pizza. Denne bunnen er min definitive favoritt av alle jeg har laget. Den henger godt sammen, smaker mildt og passer sammen med alle slag fyll.

 

BlomkålpizzaPizza med blomkålbunn

 

Pizza kan være sunt! Denne er jo en skikkelig grønnsaksfest. Jeg har som regel en salat som tilbehør også, så sikrer jeg meg lett mye av dagens grønnsaker til dette måltidet. Blomkål er perfekt som erstatning for ris også, prøv min oppskrift på blomkålris med erter og soltørkede tomater.

Prøv, kanskje det blir din favoritt også? Denne oppskriften gir en pizza på størrelse med grandiosa.

 

BlomkålpizzaBlomkålpizza

 

Ingredienser til blomkålpizza (2-3 personer):

Når jeg bruker kopp til mål er det snakk om en mummikopp som rommer nesten 2,5 dl.

 

1 blomkål

1 stort eller 2 små fedd hvitløk, finhakket

1/2 kopp revet ost, jeg brukte en blanding av norvegia og cheddar

1/4 – 1/2 kopp revet parmesan

2 egg

1 ts salt

1/4 ts pepper

1 ss hakket frisk basilikum

 

Forslag til fyll:

  • Tomatpure, ketchup, kjøttdeig, pepperoni og ost
  • Creme fraiche, spekeskinke, pesto, ruccola og parmesan
  • Tomatsaus, sjampignon, rødløk og skinke
  • Chorizo, oliven og mozarella

 

 

BlomkålpizzaBlomkålpizzaBlomkålpizza

 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 225 grader, over- og undervarme.

Del blomkål i buketter. Ha bukettene i en blender og kjør til du får små riskorn. Ha blomkålrisen over i et håndkle og klem og skvis ut væsken. Det gjør at pizzabunnen blir mindre våt og henger godt sammen. Bland blomkål sammen med resten av ingrediensene i en bolle og rør det sammen.

Gjør klar et stekebrett med bakepapir. Hell blomkålmassen på stekebrettet og bruk en fuktig slikkepott til å forme en rund pizza. Sett i varm ovn og stek i 20-25 minutter.

Ta blomkålbunnen ut av ovnen og fyll med det du vil ha på. Husk å toppe pizzaen med masse god ost før den går i ovnen. Dersom du vil ha en creme fraichebasert saus er det lurt å la pizzabunnen avkjøle litt før du har på fyll.

Stek videre til osten er smeltet og gyllen. Topp med friske urter og salatblader. Spinat, ruccola og hakket basilikum passer perfekt. Bon apetit!

 

One comment
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *