Loading...
Kaker, kjeks og desserter

Grove havrekjeks med mørk sjokolade

Havrekjeks med mørk sjokolade

Havrekjeks med mørk sjokolade er supert å ha i hus om du får kaffebesøk. Supre til tur, en liten dessert i matpakken eller når du får lyst på noe godt.

Havregryn er superkornet over alle korn! Fullt av en spesiell type fiber som kalles betaglukan som kan bidra til å styrke immunforsvaret og holde blodsukkeret i sjakk. I tillegg er betaglukan gunstig for kolesterolet. Havre inneholder også magnesium, noen B-vitaminer, sink og jern blant annet.

Mørk sjokolade er en annen supermatvare! Full av antioksidanter som beskytter cellene i kroppen din. Husk at du må velge en sjokolade som inneholder minst 70% kakao.

Ungdommene i huset elsker havrekjeks med mørk sjokolade. Så fort den siste kjeksen er spist kommer spørsmålet om å lage nye. La gjerne ungene ha ansvar for å lage kjeks. Disse går fort å lage og holder seg lenge i en tett kakeboks.

Har du heller lyst på mer tradisjonelle kjeks uten sjokoladebiter så må du teste denne oppskriften inspirert av min oldemors fantastiske havrekjeks.

Sukkerfrie havrekjeks med mørk sjokolade
Sukkerfrie havrekjeks
Havrekjeks med mørk sjokolade

Grove havrekjeks med mørk sjokolade

FORBEREDELSESTID 20 minutter
KOKETID 10 minutter
Rett Kjeks
Porsjoner 25 kjeks

Ingredienser
  

  • 150 g smør romtemperert
  • 100 g sukrin gold eller annen valgfri søtning
  • 2 egg
  • 150 g siktet hvetemel
  • 1 ts natron
  • 100 g havremel
  • 200 g store havregryn
  • 100 g mørk sjokolade hakket

FREMGANGSMÅTE
 

  • Pisk smør og sukrin gold. Bruk gjerne kjøkkenmaskin med K-spade
  • Tilsett egg, et om gangen. Pisk mellom hvert egg
  • Bland inn siktet mel og natron
  • Tilsett havremel og bland det godt inn
  • Ha i havregryn
  • Hakk sjokoladen grovt og rør inn den til slutt
  • Del deigen i biter som du triller til kuler og trykker litt flate
  • Stek på 180 grader, over- og undervarme i 10-12 minutter
  • Avkjøl havrekjeksene på rist

Merknader

Jeg har også laget havrekjeksene glutenfrie ved å bruke glutenfritt mel og havregryn. Det fungerer veldig fint. Da lager jeg havremel ved å kjøre havregryn i en blender eller lignende. 
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating