Loading...
Smoothie og annen drikke

Smoothie med bringebær og spinat

Smoothie med bringebær og spinat

Smoothie er perfekt som frokost, lunsj eller et enkelt mellommåltid. Prøv smoothie med bringebær og spinat som smaker godt og gir deg bra med fiber og vitaminer. Øk inntaket av grønnsaker ved å tilsette dem i smoothien din. Her har jeg også brukt litt frossen rødbet, som bidrar med fantastisk farge i tillegg til verdifulle næringsstoffer.

Velg grønt og fargerikt til hvert måltid så sikrer du kroppen din det den trenger for å yte så godt den kan. Prøv deg frem med for eksempel blomkål, brokkoli, gulrot, agurk eller grønnkål i smoothien din.

 

Smoothie med bringebær og spinatSmoothie med bringebær og spinat

 

Rå eggeplomme i smoothie høres kanskje litt rart ut. De gir ingen smak, men  smoothien får en fantastisk kremet og fluffy konistens. Eggeplommer bidrar med store mengder viktige vitaminer og protein som utnyttes optimalt av kroppen. I tillegg inneholder eggeplommer sunt og viktig fett som sikrer opptak av vitaminene fra bær og grønnsaker. Visste du at de fettløselige vitaminene A, D, E og K trenger fett for å kunne tas opp i kroppen?

Fett bidrar også til at blodsukkeret holdes stabilt slik at du slipper å bli sulten igjen like etterpå. Hvis du lager en tradisjonell smoothie med for eksempel bær, juice og banan vil det gi deg rask blodsukkerstigning med påfølgende lavt blodsukker. Du vil da bli raskt sulten igjen, oppleve at energien faller og at konsentrasjonen og humøret ikke er på topp. Tilsetter du fett i smoothien vil du bremse blodsukkerstigningen. Du kan bruke noen annet enn eggeplomme som fettkilde, men konsistensen vil da bli annerledes. I denne smoothien bidrar også kokosmelken med fett. Både nøtter, frø, gresk yoghurt, avokado og  kokosolje er eksempler på gode fettkilder som passer i smoothie. Du kan også velge å spise en neve nøtter ved siden av smoothien for bedre blodsukkerkontroll.

 

Smoothie med bringebær og spinatSmoothie med bringebær og spinatSmoothie med bringebær og spinat

 

For å lage smoothie med bringebær og spinat trenger du:

2-3 dl frosne bringebær

50 g rødbet, frossen

1 neve fersk spinat, evt 1 terning frossen

1 dl kokosmelk (kan byttes med kefir)

2 eggeplommer

1-2 ss sitronsaft

1-2 ss kollagen (kan droppes)

 

Slik gjør du:

Ha alle ingrediensene i blender og kjør til en kremet smoothie. Tilsett litt vann eller ekstra kokosmelk til du får ønsket konsistens. Du kan ha den tykk som iskrem og spise den med skje eller tynne den ut og drikke fra glass. Ha gjerne på herlig topping, for eksempel kokosmasse, gojibær og frø. Eller hva med litt granola med sjokoladesmak som topping?

2 comments
    1. Hege Cecilie

      Hei Ann-Karin! Det er et bra spørsmål. Rå eggehvite inneholder et stoff som hindrer opptak av biotin (et B-vitamin). Når egget varmebehandles unngår vi at dette skjer. Biotin finner vi blant annet i eggeplomme. Det er ikke noe problem å spise rå eggehvite innimellom, men som en hovedregel bruker jeg bare eggeplommen i smoothie. Hilsen Hege 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *