Loading...
Brød, muffins og annen bakstFrokost og lunsj

Sukkerfrie blåbærmuffins med gresk yoghurt og havre

Sukkerfrie blåbærmuffins

Sukkerfrie blåbærmuffins er så gode. De er bakt med gresk yoghurt og kefir som gjør dem skikkelig saftige og holdbare. Nyt dem til frokost eller lunsj og lag dem når du får besøk! Dette er muffins du med den aller beste samvittighet kan ta med i matboksen til skole eller jobb – mye bedre enn kjedelige tørre brødskiver med svett ost. Pakk også med gresk yoghurt, granola og litt frukt og grønnsaker så har du en super lunsj.

Muffinsene er halvgrove med like mengder havremel og siktet spelt eller hvete. Har du ikke havremel kjører du ganske enkelt havregryn til mel i en blender eller kjøkkenmaskin. Så enkelt!

Jeg foretrekker å bruke frosne blåbær når jeg lager disse utenfor blåbærsesongen. De har en mye kraftigere og bedre smak enn de ferske amerikanske blåbærene. I tillegg gir de en fantastisk farge. Vi plukker masse blåbær som vi fryser ned når det er sesong. Heldigvis er det frosne gode blåbær å få kjøpt på butikken hele året så få det i hus og gå i gang med å lage sukkerfrie blåbærmuffins.

Sukrin+ er brukt som søtning. Det er bare 2 spiseskjeer sukrin+ i hele oppskriften så mengden er veldig liten. Har du ikke det kan du bytte det ut med annen søtning som kokossukker eller vanlig sukker. Husk at sukrin+ er dobbelt så søtt som sukker så det kan være lurt å tilpasse mengden.

Denne oppskriften gir 15 store muffins. Kort ned litt på steketiden om du bruker mindre former.

Sukkerfrie blåbærmuffins egner seg godt til å fryse. Lag en stor porsjon og frys ned så har du de lett tilgjengelig om du får lyst på noe godt eller trenger noe spennende til matpakken.

Sukkerfrie blåbærmuffins med gresk yoghurt og havre
Sukkerfrie blåbærmuffins
Blåbærmuffins med gresk yoghurt og havre
Blåbærmuffins med gresk yoghurt
Print Recipe
Sukkerfrie blåbærmuffins med gresk yoghurt og havre
Forberedelse 15 minutter
Koke/steketid 20 minutter
Porsjoner
store muffins
Ingredienser
Forberedelse 15 minutter
Koke/steketid 20 minutter
Porsjoner
store muffins
Ingredienser
Instruksjoner
  1. Pisk egg og rapsolje lett for hånd.
  2. Ha i yoghurt, kefir og sukrin+. Pisk til en jevn røre.
  3. Tilsett havremel, siktet mel, bakepulver og vaniljesukker. Bland lett sammen med en skje/sleiv.
  4. Finn frem en liten bolle. Ha de frosne blåbærene i bollen. Ha i 1 liten ss havremel og sukrin+ om det trengs. Om blåbærene er søte og gode kan du droppe sukrin+ her. Rør forsiktig for å fordele havremelet på blåbærene.
  5. Tilsett blåbærene til muffinsrøren og bland det forsiktig inn.
  6. Sett ovnen på 200 grader, over- og undervarme.
  7. Fordel røren i muffinsformer, ca 3/4 fulle. Jeg bruker litt store muffinsformer og får 15 stk av denne oppskriften. Sett gjerne muffinsformene i et muffinsbrett om du har.
  8. Stek blåbærmuffins midt i ovnen i ca 20 minutter. Bruker du små muffinsformer blir steketiden kortere.
  9. Avkjøl på rist.
2 comments
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *