Loading...
Brød, muffins og annen bakst

Havrelapper med kefir – sunne, grove og næringsrike

Sunne grove lapper

Havrelapper er så godt! De er saftige og luftige og smaker skikkelig søtt og godt. At de er grove og uten sukker vil garantert ingen merke.

Vi lager havrelapper når vi har lyst på noe digg til kveldsmat eller når vi får besøk. De er også supre å ha med i sekken på tur, enten det er på fjellet eller ved havet. Oppskriften er stor og gir 35-40 lapper. De du har til overs fryser du ned. Spar noen til å ha med i matpakken til deg selv og ungene. Husk litt frukt og grønnsaker også i matpakken, og gjerne en yoghurt og noen nøtter.

Lappene er laget på havremel og spelt eller hvete. Havre er et skikkelig superkorn. Det er nemlig fullt av godsaker – blant annet finner vi fiberet betaglukan i havre. Betaglukan har vist seg å ha gunstig effekt på kolesterolet i tillegg til å være mat for de gode bakteriene i tarmen. I tillegg finner vi flere vitaminer, mineraler og antioksidanter i havre.

Har du ikke havremel lager du det enkelt ved å male havregryn til mel i en blender eller lignende. Hele 75% av melet i havrelappene er grovt. Det betyr at de er rike på fiber og metter godt. Likevel smaker de ikke «grovt» i det hele tatt.

Som søtning bruker jeg sukrin gold. Det kan du bytte ut med annen søtning eller sukker. Server havrelapper med smør og syltetøy eller brunost og kos deg skikkelig!

Grove lapper
Havrelapper med kefir
Grove havrelapper
Print Recipe
Grove, næringsrike og sunne havrelapper med kefir
Porsjoner
lapper
Ingredienser
Porsjoner
lapper
Ingredienser
Instruksjoner
  1. Pisk egg og sukrin gold lett sammen.
  2. Ha i alt utenom smør og pisk til en jevn røre.
  3. Tilsett smeltet smør til slutt. Juster eventuelt med litt væske om røren er for tykk.
  4. La røren hvile i 15 minutter.
  5. Stek på middels varm takke eller stekepanne. Ha litt smør på takken om nødvendig. Jeg smører som regel kun første gang.
  6. Legg de ferdig stekte havrelappene på rist. Nyt lunkne med smør, syltetøy eller brunost.
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *