Loading...
Frokost og lunsjSmoothie og annen drikke

Smoothie med granateple

Smoothie granateple

Smoothie granateple

 

En godt sammensatt smoothie er en skikkelig antioksidantbombe som styrker immunforsvaret. Dette er skikkelig StabilMat som gir deg en fornøyd og glad kropp! Denne smoothien bidrar med masse gode byggeklosser og drivstoff til kroppen.

 

Hvorfor skal det alltid være fett i smoothie?

Med litt godt fett i smoothien får du bedre konsentrasjon, mer energi og du holder deg mett lenger. Fettet gjør at blodsukkeret holder seg stabilt slik at du slipper å bli sulten igjen etter kort tid. Stabilt blodsukker gjør at du slipper søtsug og at du blir så sulten at du blir svimmel. Jeg holder meg god og mett i mange timer etter å ha spist denne. De fettløselige vitaminene A, D, E og K er avhengige av fett for å bli tatt opp i kroppen så uten fett får du altså ikke utbytte av disse viktige næringsstoffene.

MCT-olje som jeg bruker i denne smoothien inneholder mellomlange fettsyrer fra kokosolje. De fordøyes lett og gir rask energi.

Rå eggeplommer bidrar også med fett, og i tillegg proteiner og viktige vitaminer og mineraler. Det er en av få matvarer som er rik på vitamin D.  Eggeplommer gir ikke smak i smoothie, men god konsistens.

 

Smoothie

smoothie granateple

Bær og grønnsaker

Bringebær, blåbær og i særlig stor grad granateple er fulle av antioksidanter som bidrar til å beskytte kroppen din mot for tidlig aldring og flere kroniske sykdommer. Antioksidanter beskytter cellene i kroppen mot skader. Det finnes et stort antall ulike antioksidanter og en variasjon i inntaket av antioksidantrik mat bidrar til at forsvaret ditt mot sykdommer blir effektivt.

I tillegg bidrar bær og granateple med fiber, vitaminer og mineraler. Granateple smaker helt fantastisk. Søt, men samtidig litt bitter.

Det er jo ekstra gøy å spise noe som smaker godt når man også vet at det har positive effekter på kroppen.

Her kommer oppskriften!

 

Ingredienser:

2 dl frosne bær (jeg brukte bringebær og blåbær)

1/2 granateple

1/4 agurk

1/2 liten banan

50 g gresk yoghurt

2 rå eggeplommer

2 ss MCT-olje

1 ss chiafrø

 

smoothie granateple

Slik gjør du:

Rens granateplet slik at alt det hvite er fjernet, og kun de røde granateplefrøene er igjen. Ha halvparten av frøene i blenderen sammen med resten av ingrediensene og kjør til du får en kremet og glatt smoothie. Dersom du ikke vil ha topping på har du alt av granateplefrø i blenderen.

Drikk smoothie fra glass eller ha den over i en skål og topp med din favoritt-topping. Jeg valgte chiafrø, kokos, granateple og peanøttsmør. Herlig!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *