Loading...
MiddagSalaterSmåretter og tilbehør

Rødkålsalat – nydelig tilbehør til hverdag og fest

rødkålsalat

Rødkålsalat

Rødkål forbinder vi kanskje mest med jul. Rødkålsalat passer perfekt nå i desember, men bør selvfølgelig nytes året rundt. Den passer til det meste av mat, både kjøtt og fisk. Inviterer du til koldtbord kan denne serveres som en egen rett der!

Kål er ekte supermat. Særlig er rødkål en skikkelig antioksidantbombe som beskytter kroppen din mot celleskader og hjelper til å holde kroppens forsvar på topp. Å ha rødkålsalat til middagen vil altså bidra til å styrke immunforsvaret ditt. Kål har positive effekter på fordøyelsen og kan forebygge magesår. Rødkål er rik på vitaminene C og K og er en kilde til folat. Spiser du kål regelmessig reduserer du risikoen for å utvikle kreft, særlig i mage og tarm.

Fargen alene gjør rødkålsalat verdt å lage. Den pynter opp hver en kjedelig tallerken. Ønsker du at salaten skal mette mer kan du tilsette kokt quinoa.

 

rødkålsalat

rødkålsalat

 

Til rødkålsalat trenger du:

1 liten rødkål

2 appelsiner

1/2 granateple

2 vårløk

Et par never valnøtter

Eventuelt fetaost

 

Dressing:

1 ss hvitvinseddik

2 ss presset appelsinsaft

2 ss olivenolje

1 ss honning

1 ts revet fersk ingefær

Salt, pepper

Rødkål

 

Slik gjør du:

Snitt rødkål og del vårløk. Del granateplet og ta ut granateplefrøene. Skrell appelsinene og skjær fruktkjøttet i passelige biter. Ta vare på appelsinsaften som blir liggende på skjærebrettet, den kan du bruke i dressingen. Ha alle ingrediensene til salaten i en bolle og bland sammen. Dersom jeg bruker fetaost drysser jeg som regel denne på like før servering for å unngå at den blir farget av rødkål.

Bland sammen ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper. Hell dressingen over salaten. La den gjerne stå kaldt et par timer før servering for at smakene skal få trukket inn og utviklet seg mer. Du kan gjerne lage rødkålsalat dagen før du skal servere den, den holder seg godt i kjøleskapet.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *