Loading...
MiddagSalater

Salat med honning- og sennepsmarinert kylling

kyllingsalat

kyllingsalatsalat med kylling

 

Når det endelig er lysere tider og går mot sommer passer det perfekt med salat til middag. Denne salaten har jeg toppet med kylling marinert i en fantastisk honning- og sennepsmarinade. I tillegg laget jeg en enkel dressing med de samme gode smakene som utgjorde det lille ekstra. For ikke å snakke om de ristede solsikke- og gresskarkjernene som ble strødd over. Mmmm, dette må du bare prøve!

 

ristede solsikkekjerner

 

Kyllingen kan selvfølgelig også spises med annet tilbehør. Den kan serveres som en egen rett eller brukes som fyll i sandwich eller på pizza. Marinaden er trikset som gjør den skikkelig god og mør.

Når man lager salat er det bare å ta det man liker og har i kjøleskapet. Basen er grønne blader i ulike varianter. I salatbollen min gikk det også tomater, agurk, sukkererter, rå blomkål og rødløk. Og herlig fetaost.

Da jeg traff mannen min var han helt overgitt over at jeg spiste salat som hovedrett, det var jo bare tilbehør…Men nå er det ofte han som foreslår salat til middag. Han skjønte ganske fort at salat var mer enn bare grønne blader.

Dette er en stor porsjon. Jeg brukte 800 g kyllingfilet til denne oppskriften. Da var vi 3 voksne og 3 barn som spiste oss gode og mette og det var litt rester igjen. Restene holder seg fint i kjøleskapet og er perfekt lunsj på jobb dagen etter.

 

salat med kyllingkylling marinade

 

Slik gjør du for å lage fargerik salat med kylling:

 

Marinade til kylling:

1 dl olivenolje

4 ts dijonsennep

5 ts flytende honning

saft av 1/2 sitron

2 fedd hvitløk, hakket

krydder: salt, pepper og ingefær

For å lage marinaden blander du bare alle ingrediensene sammen i en skål. Skjær kyllingen i passe biter og legg den i marinaden. Sett på lokk eller dekk med plast og sett i kjøleskapet. La den stå kaldt i 1-4 timer, den kan gjerne stå lenger også.

Imens kan du lage salat og gjøre klar topping og dressing.

 

Ristede kjerner:

Sett stekeovnen på 150 grader. Ha ønsket mengde gresskar- og solskikkekjerner i en skål. Hell over litt olivenolje. Kjernene skal ikke svømme i olje, men alle kjernene må ha olje på seg. Så har du over litt godt salt og blander det sammen. Legg kjernene på et stekebrett kledd med bakepapir og sett i varm ovn i ca 10 minutter. La avkjøle. Disse er gode som snacks også så lag litt ekstra! De holder seg lenge i et tett glass.

 

Honning- og sennepsdressing:

Du kan selvfølgelig bruke hvilken dressing du ønsker. Å toppe salaten med olivenolje funker også bra! Men jeg anbefaler virkelig å lage denne dressingen. Du angrer nok ikke om du lager dobbel porsjon av den heller…

 

1 ts dijonsennep

2 ts flytende honning

1-2 ts balsamico

2 ts eplecidereddik

1 fedd hvitløk, i små biter

1/2 dl olivenolje

salt, pepper

Ha alt utenom olivenolje og salt og pepper i en beholder og bruk stavmikser til å kjøre det glatt. Hell forsiktig over olivenolje mens stavmikseren går til alt er blandet. Smak til med salt og pepper. La den stå i romtemperatur til du skal bruke den.

Når du har gjort klart alt det andre steker du kyllingen. Ha både kylling og marinade i varm stekepanne og stek til kyllingen er gyllen og gjennomstekt. Det tar litt tid før kyllingen får fin farge. Stek gjerne i to omganger.

Topp salaten med lun kylling, kjerner og dressing. Ha godt brød til om du ønsker. Kos deg!

 

kyllingsalat

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *