Loading...
Kaker, kjeks og desserterSnacks

Rå pepperkakekuler uten sukker

Rå pepperkakekuler uten sukker

Ingen jul uten pepperkaker! Vi har allerede bakt pepperkaker av ferdigkjøpt deig fra Ikea, men det er greit å ha et sunnere alternativ å knaske på når suget etter pepperkaker setter inn. Da er pepperkakekuler perfekt! De er seige og fulle av herlige krydder. En liten munnfull julestemning rett og slett.

Pepperkakekulene stekes ikke så dette blir ikke som vanlige pepperkaker. Men om du er glad i pepperkakedeig (hvem er ikke det??) kommer du til å digge disse.

 

Rå pepperkakekuler uten sukker

 

Jeg har brukt cashewnøtter og valnøtter i kulene. Du kan selvfølgelig bytte ut med de nøttene du vil bruke, men denne kombinasjonen ga en veldig mild og god smak. Fibersirup bruker jeg i mange av mine oppskrifter og det må ikke forveksles med vanlig sirup. Fibersirup inneholder nemlig prebiotiske fibre som fungerer som mat for de gode tarmbakteriene dine. Den er veldig søt. Fibersirup clear, som jeg har brukt i denne oppskriften, gir en seig konsistens.

 

Pepperkakekuler Rå pepperkakekuler Rå pepperkakekuler uten sukker

 

Ingredienser til pepperkakekuler (15 stk):

1 1/2 dl cashewnøtter

1 dl valnøtter

2 store dadler

2 ss fibersirup clear

1 1/2 ts kanel

1 ts kardemomme

3/4 ts malt ingefær

3/4 ts malt nellik

en klype salt

 

Slik gjør du:

Ha nøttene i en kraftig foodprosessor eller blender. Kjør til smuler. Ha i resten av ingrediensene og la maskinen gå til du får en seig og kompakt masse. Legg gjerne deigen i kjøleskapet en halv time slik at det blir lettere å forme den. Rull ut til kuler. Dette er en nokså seig affære, men vel verdt det etterpå.

Oppbevar pepperkakekuler i tett boks i kjøleskapet. De smaker aller best kalde rett fra kjøleskapet. Du kan også fryse dem om du ønsker det, de tiner fort!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *