Loading...
Småretter og tilbehør

Plommechutney med lite sukker

Plommechutney

Plommechutney er magisk godt tilbehør til ost og kjeks eller på knekkebrød sammen med litt godt smør. Prøv den også til kylling eller kjøtt, denne chutneyen er så god!

Vi har hentet store mengder plommer i hagen til svigermor. Plommesyltetøy lager vi masse av hvert år slik at vi kan nyte plommesmaken gjennom hele året. I år har vi også laget plommechutney og plommelikør. Chutney ble veldig vellykket og kommer garantert til å lages igjen. Likøren må vi vente noen måneder før vi kan smake på…

 

Plommechutney
Plommechutney med mindre sukker
Plommechutney med rørsukker og sukrin gold

 

Ofte inneholder chutney store mengder sukker. Jeg ønsket som vanlig å redusere litt på sukkeret. Jeg valgte å bruke rørsukker og sukrin gold. De kan selvfølgelig byttes ut med vanlig sukker, da ville jeg brukt brunt sukker, men rørsukker og sukrin gold passet perfekt sammen i plommechutney.

Av denne oppskriften med 1,2 kg plommer fikk jeg 3 glass ferdig chutney. Innholdet i gryta krymper en hel del så ikke la deg skremme av at det ser mye ut.

 

 

Ingredienser til plommechutney:

1,2 kg plommer (vekt med stein)

2 epler, i terninger

1 liten rødløk, hakket

1 chili, hakket

1 ss fersk revet ingefær

2 dl eplecidereddik

100 g rørsukker

100 g sukrin gold

1/2 ts salt

1 kanelstang

 

Slik gjør du:

Fjern steinen fra plommene og del dem i biter. Del resten av ingrediensene som angitt ovenfor.

Ha alt i en kjele og kok opp. La det småkoke uten lokk til passe tykk konsistens. Rør innimellom. Det vil se veldig flytende ut lenge, men etterhvert vil chutneyen tykne. Jeg lot det koke i 2 timer for å få konsistensen jeg ønsket. Husk at det vil tykne litt til når det blir kaldt.

Fjern kanelstangen. Smak til om du ønsker chutneyen søtere.

Ha plommechutney over på rene (steriliserte) varme glass og sett på lokket med en gang. Avkjøl og sett kaldt. Du kan også avkjøle chutney før du har den over på rene glass. Om jeg gjør det slik setter jeg glassene i fryseren. De vil holde seg i kjøleskapet i flere uker, men ved sterilisering eller frysing er holdbarheten veldig lang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *