Loading...
Middag

Tomatsuppe for hele familien

Tomatsuppe

Tomatsuppe har tidligere ikke vært blant favorittmiddagene mine! Ungene har nemlig alltid bare likt Toro tomatsuppe og selv om jeg har spritet den opp med masse løk, gulrøtter og hakkede tomater har jeg kjent smaken av Toro. Mange synes den er god, jeg er ikke blant dem!

Jeg har utallige ganger prøvd meg på hjemmelaget tomatsuppe, men hvis jeg har likt den har ikke barna og omvendt… Nå har jeg endelig fått til en variant som hele familien liker. Jippi!

Suppen er nokså mild på smak så om du vil ha den litt spicy tilsetter du mer chili. Jeg har gjerne noen litt spicy kjøttboller til, det er perfekt sammen med tomatsuppe.

Jeg bruker kyllingkraft i suppen. Har du ikke det kan du fint erstatte det med kyllingbuljong. Kyllingkraft gir likevel det alle beste resultatet både smaksmessig og helsemessig. Kyllingsuppe kokt på kraft har tilnavnet jødisk penicillin, kanskje ikke uten grunn! Jeg kokte kyllingkraft på restene etter en hel kylling jeg hadde stekt i ovn, men du får kjøpt kraft i flere matbutikker også. Rema har blant annet i frysedisken.

Hjemmelaget tomatsuppe
Tomatsuppe laget fra bunnen

Ingredienser til tomatsuppe:

1 gul løk, hakket

1 rød løk, hakket

2 fedd hvitløk, hakket

1/2 chili, hakket (bruk gjerne hele for en litt mer spicy tomatsuppe)

2 ss tomatpure

500 g store smakfulle tomater, i biter

3 gulrøtter, i biter

2 bokser hakkede tomater

1 liter kyllingkraft, evt buljong

1 ss sukrin+ / sukker eller annen søtning

salt, pepper

Til servering (noen forslag):

kokte egg

kjøttboller

revet ost

makaroni

Slik gjør du:

Del grønnsakene som angitt ovenfor. Stek gul og rød løk i olje eller smør til løken er myk og blank. Ha i hvitløk og chili og stek videre i noen minutter. Tilsett tomatpure og la det surre med noen minutter før du har i resten av ingrediensene (vent med salt og pepper). Kok opp og la det koke til alle grønnsakene er møre.

Bruk stavmikser eller blender og kjør til suppen er klumpfri og jevn. Smak til med salt og pepper. Synes du suppen er for tykk kan du ha i litt ekstra kyllingkraft, evt litt fløte. Barna liker å ha litt melk i suppen når de skal spise.

Server med ditt favorittilbehør. Jeg liker best å toppe tomatsuppe med egg, kjøttboller og revet ost.

Tomatsuppe
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *