Loading...
Kaker, kjeks og desserterSnacks

Hjemmelaget snickers med mørk sjokolade – sunt snop uten sukker

Snickers med mørk sjokolade

Hjemmelaget snickers er så digg! Jeg garanterer at det blir en favoritt. Så enkelt å lage, smaker helt fantastisk og sukkeret er selvfølgelig byttet ut med sunnere og bedre alternativ. Både vi voksne og ungene digger disse. NAM!

Hovedingrediensen i disse snickersbarene er peanøttsmør. Fullt av sunt og godt fett, sink, selen, magnesium og flere B-vitaminer blant annet. I tillegg er peanøtter forholdsvis rike på protein. Kjøp et peanøttsmør som kun inneholder peanøtter og salt. Dropp variantene som er tilsatt solsikkeolje – det er smart å unngå. Jeg foretrekker å bruke crunchy peanøttsmør fremfor glatt. Det gir god konsistens til hjemmelaget snickers.

Som søtning har jeg brukt sukrinsirup gold. Sukrinsirup er blodsukkervennlig og inneholder prebiotiske fibre, altså fiber som fungerer som mat for de snille bakteriene i tarmen. Den smaker utrolig godt og er super som topping på yoghurt, grøt og som søtning i sunnere snacks.

Mørk sjokolade er en helsebombe i seg selv. Velg en variant med minst 70% kakaoinnhold for å dra nytte av antioksidantene i sjokoladen.

Jeg fikk 12 barer av denne oppskriften. Du kan med fordel dele hver bar i 2 slik at du får 24 biter. De er nokså mektige.

Sjekk også ut disse knallgode havrekulene som er supre å ha med i matboksen!

Sunn snickers
Hjemmelaget snickers uten sukker
Sunn snickers
Hjemmlaget snickers uten sukker
Print Recipe
Hjemmelaget snickers med mørk sjokolade - sunt snop uten sukker
Forberedelse 15 minutter
Porsjoner
snickers
Ingredienser
Snickers
Topping
Forberedelse 15 minutter
Porsjoner
snickers
Ingredienser
Snickers
Topping
Instruksjoner
  1. Ha alt utenom havremel og peanøtter i en gryte og varm forsiktig opp til alt er smeltet og en samlet masse.
  2. Bland inn havremel og ha i peanøttene til slutt.
  3. Ha det hele over i en form kledd med bakepapir. En brødform er supert til dette. Sett kaldt til den er stivnet, gjerne i fryseren.
  4. Smelt sjokolade og kokosolje forsiktig i en liten gryte. Ta snickersen ut av fryseren og hell sjokoladen over. Sett kaldt til sjokoladen er stivnet.
  5. Skjær i passende biter. Det er lettest å ta snickersen ut av formen og dele den mens den ligger opp-ned på en skjærefjøl.
  6. Oppbevar snickers i kjøleskapet.
Notater

TIPS! Når du skal dele snickersen i biter er det lurt å legge den opp ned før du skjærer med en skarp kniv. Da opplever jeg at sjokoladen ikke sprekker så lett 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *