Loading...
MiddagSalater

Sommersalat med jordbærdressing

Sommersalat

Sommersalat

 

Herlig sommersalat med en enda bedre jordbærdressing, nam! De norske jordbærene er her, fulle av smak og sødme. Prøv en litt utradisjonell vri på jordbærene med denne herlige salaten. Dressingen med jordbær og balsamico tar salaten til nye høyder.

Den passer perfekt til sommerens grillmat. Både svinekjøtt, kylling og biff er perfekte partnere for sommersalat. Dressingen kan du lage klar på forhånd, den holder seg godt i kjøleskapet.

Jeg har toppet salaten med saltmandler. De finner du oppskrift på her. Du kan selvfølgelig droppe dem, men de gir salaten litt crunch. I tillegg passer det så godt med salte mandler mot de søte jordbærene, så jeg anbefaler virkelig at du lager dem.

 

Salat med jordbærSalat med jordbærSommersalat

 

Sommersalat:

Spinatblader

Rødløk, i biter

Jordbær, delt i to

Fetaost

Saltmandler

 

Jordbærdressing (gir 2 1/2 dl):

200 g jordbær

1/2 dl balsamicoeddik

3 ss olivenolje

2 ss flytende honning

1 fedd hvitløk

et par klyper salt

evt ekstra balsamico

 

JordbærdressingSommersalat

 

Slik gjør du:

Bland spinat, rødløk og jordbær til salaten. Smuldre over fetaost og topp det hele med saltmandler. Sett gjerne frem en skål med ekstra saltmandler på bordet.

Ha alle ingrediensene til jordbærdressingen i en blender. Kjør til det har blitt flytende og uten klumper. Smak til med ekstra balsamicoeddik, jeg tilsatte 1 spiseskje ekstra. Oppbevar dressingen på tett glass i kjøleskapet, den holder seg fint i 1-2 uker.

Hell over jordbærdressing ved servering. Så er du klar til å nyte!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *