Loading...
Brød, muffins og annen bakstFrokost og lunsj

Frøknekkebrød med egg – glutenfrie og blodsukkervennlige

Glutenfrie knekkebrød

Skikkelig sprø frøknekkebrød som smaker helt fantastisk får du oppskrift på her! De er laget med frø, kjerner og egg som gir godt med protein og sunt fett. Gode med det meste av pålegg; noen av mine favoritter er makrell i tomat, grov leverpostei og rødbeter, ost og masse rød paprika eller cottage cheese med bær eller syltetøy.

De er også supre å bruke som erstatning for kjeks om du skal ha ost og kjeks en kveld. Prøv dem med brie og et godt syltetøy eller en herlig blåmuggost.

Frøknekkebrød er uten gluten og melk og passer derfor perfekt også til deg som har allergi eller intoleranse. De er enkle og raske å lage og oppskriften rekker til to brett. Knekkebrødene har lang holdbarhet. Oppbevar dem i en tett kakeboks.

Hjemmelagde frøknekkebrød
Oppskrift på knekkebrød

Frøknekkebrød med egg – glutenfrie og blodsukkervennlige

FORBEREDELSESTID 10 minutter
Steketid 35 minutter
Rett Frokost og lunsj
Porsjoner 32 knekkebrød

Ingredienser
  

  • 3 egg
  • 1,5 dl vann
  • 225 g gresskarkjerner
  • 150 g solsikkekjerner
  • 150 g sesamfrø
  • 150 g linfrø
  • 30 g fiberhusk/psyllium
  • 0,5 ts salt

FREMGANGSMÅTE
 

  • Sett stekeovnen på 160 grader varmluft.
  • Pisk egg og vann lett sammen. 
  • Tilsett resten av ingrediensene og bland til en seig røre. La den stå noen minutter.
  • Gjør klart 2 stekebrett med bakepapir. Fordel knekkebrødmassen utover brettene ved hjelp av en slikkepott eller baksiden av en spiseskje. Dypp slikkepotten/skjeen i vann, det gjør det lettere å fordele utover. Prøv å få tykkelsen så jevn som mulig slik at de blir jevnt stekt.
  • Sett begge brettene i ovnen samtidig. Stek i 10 minutter. Rut så opp knekkebrød ved hjelp av pizzaskjærer eller kniv.
  • Stek videre i 10 minutter til.
  • Bytt plass på brettene og stek til knekkebrødene er sprø og gylne, ca 15 minutter.
  • La knekkebrødene avkjøle på brettet.
  • Oppbevar frøknekkebrød i en tett boks med lokk.
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating