Loading...
Kaker, kjeks og desserter

Jordbærcrumble – smuldrepai med jordbær, havregryn og yoghurtkrem

Crumble med jordbær

Herlig søt jordbærcrumble – smuldrepai med jordbær som smaker skikkelig av sommer. Nå er det sesong for de beste jordbærene i hele verden, nemlig de norske. Da er det obligatorisk å lage nydelig jordbær med crumble på toppen. Vi laget den med jordbær fra hagen, kjempestas!

Jeg serverer paien med en frisk og god yoghurtkrem. Det lager jeg enkelt ved å piske fløte til myk krem sammen med litt vaniljesukker og deretter piske inn gresk yoghurt. Så godt! Ungene elsker det og sier at det er bedre enn bare pisket krem. En kule vaniljeis, vaniljekrem eller kesam med vanilje er også veldig godt til herlig jordbærcrumble.

Som søtning i toppingen bruker jeg kokosblomstsukker. Det kan du selvfølgelig bytte ut med annen søtning om du ønsker det. Både sukrin gold, brunt sukker og vanlig sukker fungerer fint.

Når du først er i gang med jordbær; hvorfor ikke lage rørte jordbær som du kan ha i fryseren vinteren gjennom? Det finner du oppskrift på her. Hjemmelaget syltetøy smaker så mye bedre enn det du kjøper i butikken. I tillegg inneholder det mye mindre sukker!

Jordbærcrumble
Smuldrepai med jordbær
Crumble med jordbær
Jordbærcrumble
Print Recipe
Jordbærcrumble - smuldrepai med jordbær, havregryn og yoghurtkrem
Forberedelse 10 minutter
Koke/steketid 25-30 minutter
Porsjoner
porsjoner
Ingredienser
Smuldrepai
Syrlig yoghurtkrem
Forberedelse 10 minutter
Koke/steketid 25-30 minutter
Porsjoner
porsjoner
Ingredienser
Smuldrepai
Syrlig yoghurtkrem
Instruksjoner
  1. Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme.
  2. Del jordbærene i mindre biter og legg dem i en ildfast form eller paiform. Min form er 20x20 cm.
  3. Bland sammen havregryn, mel, kokossukker og vaniljesukker i en bolle. Tilsett smør i biter og jobb det godt inn i det tørre med hendene.
  4. Fordel crumblen over jordbærene og sett i varm ovn. Stek i 25-30 minutter.
  5. Mens smuldrepaien steker lager du yoghurtkremen. Pisk fløte sammen med vaniljesukker til luftig krem . Ha så i gresk yoghurt og pisk til det er godt blandet.
  6. Server jordbærcrumblen mens den ennå er litt varm sammen med yoghurtkrem. NYT 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *