Loading...
Frokost og lunsjKaker, kjeks og desserter

Vafler med gulrot

Vafler med gulrot

Vafler er aldri feil! Perfekte til frokost og supre til matpakken til barna. Her har jeg tilsatt gulrøtter i røra – jeg lurer inn grønnsaker der jeg kan.

Det blir ingen gulrotklumper og vaflene smaker ikke gulrot. De er derimot supersaftige og passer like godt med søtt som med salt pålegg! Supergodt med et tykt lag smør eller bananer og fibersirup. Eller ost og skinke, spekeskinke… De er forresten veldig gode med syltetøy eller friske bær også altså, det enkle er ofte det beste!

Lag gjerne vaffelrøren på kvelden, sett i kjøleskapet og nyt nystekte vafler til frokost.

Ved å la vaffelrøren stå over natten vil vaflene også bli lettere fordøyelige. Når korn får stå i bløt over en viss tid brytes det nemlig ned antinæringsstoffer. Disse kan være trøblete for fordøyelsen og føre til at opptaket av næringsstoffer ikke blir optimalt. Og så er det jo genialt å ha vaffelrøren stående klar slik at nystekte vafler med gulrot bare er få minutter unna! 

 

Vafler med gulrot

Vafler med gulrot

 

Ingredienser til vafler med gulrot:

4 egg

4 dl kefir

1 1/2 dl havremelk eller annen melk

1 ss eplecidereddik (kan sløyfes)

4 dl siktet spelt

2 dl sammalt spelt

2 1/2 dl lettkokte havregryn

1 ts bakepulver

1 ts natron

1 ts kardemomme

1 klype salt

2 store gulrøtter (300 g), revet fint

50 g smeltet smør

 

PS! Tidligere brukte jeg søtning i vaflene, men har sluttet å tilsette dette siden vaflene er søte og gode uten søtning også. Vil du ha ekstra søte vafler kan du tilsette 25-50 g kokosblomstsukker eller sukrin+.

PPS! For ekstra proteinrike vafler kan du tilsette et stort beger cottage cheese, 2 ekstra egg og ekstra væske til passe konsistens. Cottage cheese moser jeg med stavmikser sammen med eggene.

 

Slik gjør du:

Pisk egg lett sammen. Ha i kefir, havremelk og eplecidereddik. Bland i alt det tørre. Riv gulrøttene på den fineste delen av rivjernet og tilsett i røren. Smelt smøret og rør det inn til slutt.

La røren svelle i ca 15 minutter. Du kan med fordel lage røren på kvelden og la den stå i kjøleskapet over natten, da blir det enkelt med nystekte vafler til frokost og skolemat. Jeg gjør det som regel slik, men da pleier jeg å holde igjen smøret og tilsette det på morgenen. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *