Loading...
Brød, muffins og annen bakstFrokost og lunsj

Sunne saftige proteinrundstykker – klar på 30 minutter

rundstykker protein

proteinrundstykker cottage cheese

 

Her har du oppskrift på proteinrundstykker som ikke trenger heving og er klar på 30 minutter inkludert steketid. Perfekt til helgefrokosten eller når du har glemt å kjøpe brød. Eller når du bare har lyst på skikkelig digg og sunn frokost!

Jeg har brukt cottage cheese i disse, men du kjenner ikke smaken og det er ingen klumper. De er luftige og saftige og er bakt med bakepulver i stedet for gjær. Det betyr at det bare er å røre sammen deigen, forme til rundstykker og så er de klar for ovnen. 20 minutter senere har du varme nydelige proteinrundstykker, yummy!

Når det gjelder cottage cheese velger jeg alltid original fremfor mager. Visste du at mager cottage cheese innholder mer sukker enn original? Og at fettinnholdet i original er 4,3 %, noe som er lavt i utgangspunktet, mot 2% i den magre varianten? I tillegg synes jeg at original cottage cheese smaker bedre og mindre «tørt». Vel, det var en avsporing…

Jeg valgte en blanding av havremel og spelt til disse. Du kan selvfølgelig velge å bare bruke havre, men da vil du få et noe tyngre og mer kompakt rundstykke. Kombinasjonen spelt/havre ble veldig bra og rundstykkene fikk fine gode luftlommer.

Disse rundstykkene falt i smak hos hele familien. Jeg spiste mine med smør, ost og grønnsaker. Mannen hadde stekt egg og barna brunost på. Neste gang vil jeg prøve med leverpostei og rester av saltbakte rødbeter, mmmm…

 

proteinrundstykkerrundstykker proteinproteinrundstykker spelt

 

Til 10 proteinrundstykker trenger du:

1 boks cottage cheese à 250 g

3 egg

150 g havremel

100 g siktet spelt

20 g solsikkekjerner

en klype salt

1 toppet ts bakepulver

 

proteinrundstykker havre spelt

 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader, over- og undervarme.

Bland alt det tørre i en bakebolle. Mos egg og cottage cheese med stavmikser til en glatt masse. Ha det våte over i det tørre og bland til en seig, men fast deig. Jeg brukte bare en spiseskje til å blande det hele sammen. Fukt hendene dine og form til 10 litt flate boller. Har du tørre hender vil deigen henge fast. Rundstykkene flyter noe ut og hever litt i ovnen. Strø gjerne over litt havregryn og solsikkekjerner.

Sett i varm ovn og stek i ca 20 minutter. Mine proteinrundstykker stekte i nøyaktig 20 minutter, men følg med underveis siden det er forskjell på ovnene. De skal være gylne når de er ferdige.

5 comments
 1. Reidun Staurvik

  Hei!
  Jeg registrerer maten min i Lifesum og lurer på om disse rundstykkene heter «Heges proteinrundstykker» Har akkurat laget disse og gleder meg til å smake!

  1. Hege Cecilie

   Hei Reidun! Det kjenner jeg dessverre ikke til, jeg bruker ikke Lifesum selv. Håper proteinrundstykkene falt i smak 🙂
   Hilsen Hege Cecilie

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *