Loading...
Smoothie og annen drikke

Smoothie med gulrot, appelsin og ingefær

Smoothie gulrot appelsin

Nydelig smoothie med gulrot, appelsin og betennelsesdempende ingredienser som ingefær og gurkemeie. Proppfull av vitaminer, mineraler og fiber – dette er en skikkelig gavepakke til kroppen din!

Smoothien har en fin balanse mellom karbohydrater, proteiner og fett slik at den holder blodsukkeret ditt stabilt. Dermed holder du både energinivå, konsentrasjon og humør stabilt. Og i tillegg holder du deg mett lenger. For at en smoothie skal være gunstig for blodsukkeret må den inneholde fett. En smoothie med bare frukt vil sende blodsukkeret ditt på en skikkelig jojo-tur som gjør at du blir fort sulten igjen, sugen på noe søtt og i tillegg vil energinivået som fikk en oppsving da du drakk smoothien dale like raskt igjen.

Dette er en mektig og mettende smoothie så den er fin som frokost eller lunsj.

 

Smoothie gulrot appelsin
Smoothie med appelsin og ingefær

 

Litt om de ulike ingrediensene og deres egenskaper:

Gulrot er rik på fiber og det oransje fargestoffet betakaroten, som er en viktig antioksidant og kan omdannes til vitamin A i kroppen.

Eggeplommer inneholder store mengder vitaminer og mineraler,blant annet er de en god kilde til vitamin D. De inneholder også fett som bremser blodsukkerstigningen og holder deg mett lenger. I eggeplommen finner vi ikke vitamin C, men det får du gode doser av fra appelsin. Appelsin er nemlig svært rik på antioksidanten vitamin C som beskytter kroppen mot ødeleggelse av celler og styrker immunforsvaret.

Blomkål er også C-vitaminrik og inneholder bra med fiber. Blomkål egner seg veldig bra i smoothie på grunn av den milde smaken.

Yoghurt naturell er en fin proteinkilde.

MCT-olje er en variant av kokosolje som er helt smakløs. Den gir rask energi og bidrar til å holde blodsukkeret under kontroll. Du kan gjerne bytte ut MCT-oljen med litt avokado om du ønsker det, men MCT-olje er en av mine favoritter til både smoothie, havregrøt og i kaffe.

Ingefær og gurkemeie er kjent for sine betennelsesdempende og immunstyrkende egenskaper. Ingefær i smoothie gir en liten «sting» som jeg liker utrolig godt. Prøv deg frem med mengde, hvor mye ingefærsmak vi liker er veldig individuelt. Det må være såpass at du kjenner god ingefærsmak i denne smoothien – ingefær i kombinasjon med appelsin og gulrot er nemlig helt fantastisk!

Når vi snakker om disse herlige krydderne – har du prøvd golden milk? Hvis ikke anbefaler jeg det på det sterkeste, nam! Min oppskrift finner du her.

 

Smoothie med gulrot, appelsin og ingefær

 

Ingredienser til smoothie med gulrot, appelsin og ingefær:

1-2 gulrøtter, avhengig av størrelse (TIPS! Bruk frosne minigulrøtter)

2 buketter blomkål, gjerne frosne

1 appelsin

1 rå eggeplomme

1 dl yoghurt naturell

10 cashewnøtter

1 ss MCT-olje, evt en bit avokado

1 stor bit ingefær, 3-4 cm

1/2 ts gurkemeie, pulver

vann til passe konsistens

isbiter

 

Slik gjør du:

Skrell gulrøttene og appelsinen og del dem i biter. Hvis du har økologiske gulrøtter kan du la skallet være på. Ta bort skallet fra ingefæren og del den i passe biter.

Ha alle ingrediensene i en kraftig blender og kjør til du har en kremet og tykk smoothie. Ha i iskaldt vann til du får konsistensen du ønsker. Du kan også tilsette litt ekstra appelsin eller appelsinjuice som væske. Smak til om du ønsker mer ingefær, jeg liker at man virkelig kjenner smaken av frisk og litt sterk ingefær.

Du må kjøre blenderen en god stund for å finmose gulrøttene nok.

Server i glass med isbiter. Jeg kan fint drikke den uten isbiter også jeg, men aller best smaker den skikkelig iskald!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *