Loading...
Frokost og lunsjMiddagSalater

Quinoasalat med rødkål og koriander

Quinoasalat koriander

Quinoasalat

 

Quinoasalat går raskt å lage, passer til det meste, smaker skikkelig digg og tilfører kroppen masse godsaker. Jeg serverte denne på kurskvelden i kosthold og medisinsk yoga denne uken og fikk mange spørsmål om oppskriften. Så da måtte den jo ut på bloggen!

Quinoasalat kan spises som den er til lunsj eller du kan bruke den som et sunt tilbehør til middagen. Den er også perfekt på koldtbordet. Denne retten er vegetar, men tilsett gjerne kylling eller biffkjøtt om du ønsker. Retten holder seg godt i kjøleskapet i noen dager så lag en stor porsjon og ha med deg til lunsjen på jobb.

Quinoa er et godt alternativ til poteter, ris og pasta. Det er et frø med et høyt innhold av proteiner og kostfiber. I tillegg innholder quinoa mye vitamin B1 og mineralene magnesium, jern, fosfor og sink. Det er også en kilde til vitamin B6 og mineralet kalium.

Kokt quinoa har en luftig konsistens og en deilig, nøtteaktig smak. Har du ikke prøvd quinoa før så er det på tide! Quinoa finnes i flere ulike farger, alle kan fint brukes i quinoasalat. Den hvite har den mildeste smaken.

Jeg har toppet min quinoasalat med masse koriander, det er det som virkelig er prikken over ien her. Bruk det du har av grønnsaker, dette er en perfekt rett for å få brukt opp rester i grønnsaksskuffen.

 

Koriander quinoaQuinoasalatQuinoasalat koriander

 

Jeg har brukt denne honning- og ingefæreddiken i dressingen, den smaker helt magisk og anbefales virkelig! Du kan også bruke vanlig hvitvinseddik, evt litt eplecidereddik.

 

For å lage quinoasalat trenger du:

2 dl quinoa

4 dl vann

2 never strimlet rødkål

1 stor gulrot, revet

2 vårløk

1 rød paprika

1/2 agurk

100 gram frosne erter

 

Til dressingen:

3 ss soyasaus

2 ss olivenolje

3 ss honning- og ingefæreddik

1 ss honning

saft fra 1 lime

2 ts revet ingefær

2 ss sesamfrø

3 ss hakket koriander (er du som meg, veldig glad i koriander kan du fint bruke mer)

salt, pepper

 

Topping: Ristede peanøtter og hakket koriander

 

Quinoasalat peanøtterQuinoasalat med rødkål

 

Slik gjør du:

Kok quinoaen. Følg fremgangsmåten på pakken. Gi ertene et raskt oppkok. La ertene og quinoaen avkjøle mens du kutter opp grønnsakene og lager dressingen.

For å lage dressingen røres alle ingrediensene sammen i en liten bolle. Når quionaen har blitt kald blandes grønnsakene inn. Så heller du over dressingen og rører alt godt sammen.

Topp quinoasalaten med peanøtter og masse hakket koriander. Så er det klart for å nyte!

Quinoasalat oppbevares i tett boks i kjøleskapet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *