Loading...
Middag

Kremet kyllinggryte med red curry og søtpotet

Kyllinggryte

 

Dette er en enkel, smakfull og familievennlig kyllinggryte. Den er blant barnas favorittretter. «Dette er bare FOR godt» utbrøt minstefrøken fornøyd første gang jeg laget den, og da ungene hadde venner på besøk til middag spurte en av dem «hvem er det som har laget denne nyyydelige middagen?». Den er populær blant oss voksne også så lag gjerne en stor porsjon og ha i flere dager.

Jeg har brukt kokosmelk og vikingmelk sammen med litt kyllingkraft som base. Har du ikke hjemmelaget kyllingkraft kan du kjøpe ferdig kraft. Denne gangen kjøpte jeg kraft på Rema siden det var tomt i fryseren hjemme. Du kan enkelt gjøre kyllinggryten melkefri ved å bytte ut vikingmelk med mer kokosmelk.

 

kyllinggryte red currykyllinggryte kraftkyllinggryte curry

 

Kyllinggryte til 4:

1 løk

3 fedd hvitløk

1 ss revet ingefær

2 ts red curry paste

1 boks kokosmelk

2 dl vikingmelk (kan erstattes med fløte eller mer kokosmelk)

1,5 dl kyllingkraft, evt buljong

4 store gulrøtter, i terninger

150 g pastinakk, i terninger

250 g søtpotet, i terninger

600-800 g kyllingfilet

Cashewnøtter

Frisk koriander

Lime

 

kylling grønnsaker

 

Slik gjør du:

Hakk løk og hvitløk og riv ingefær. Stek i kokosolje (evt smør) til løken er myk og blank. Ha i red curry og la det surre med i et par minutter. Tilsett så kokosmelk, vikingmelk og kraft. Kok opp og tilsett gulrøtter og pastinakk. Søtpotet trenger litt kortere koketid enn de andre grønnsakene så du kan ha den i større biter og tilsette samtidig. Eller du kan vente 5-10 minutter før du har den i. La det hele småkoke mens du gjør klar kyllingen.

Del kyllingfilet i passe biter. Krydre den godt med salt, pepper og chilikrydder. Stek i kokosolje eller smør til den har fått en fin stekeskorpe, men ikke er helt gjennomstekt. Ha kyllingen over i gryta og la det småkoke til kyllingen er ferdig. Dersom gryten blir for tynn kan du gjerne røre ut en ss maizenna i litt kald væske og tilsette den kokende retten. Hvor fyldig sausen blir er blant annet avhengig av hvilken type kokosmelk du bruker.

Server med et dryss av cashewnøtter og hakket frisk koriander. Skvis over litt limejuice. Det er jo søtpotet i gryten, men ønsker du tilbehør passer det veldig bra med blomkålris eller potetbåter til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *