Loading...
Frokost og lunsj

Chiapudding uten melk

Chiapudding med vanilje

Jeg overnattet på hotell for en stund siden. Til frokost spiste jeg en utrolig god chiapudding. Etter at jeg kom hjem har jeg drømt om denne og hatt skikkelig lyst på chiapudding. Så da var det bare å gå i gang med å prøve å gjenskape de gode smakene fra hotellfrokosten. Det synes jeg at jeg klarte veldig bra! Så nå spiser jeg søt og nydelig chiapudding til frokost hjemme også.

Jeg bruker mandelmelk eller mylk og kokosmelk som væske. Mandelmelk med ristede mandler er favoritt i denne chiapuddingen.

Chiafrø er fulle av protein, fiber og kalsium og er en kilde til omega 3. De sveller i væske og lager en gele. Chiafrø virker også mageregulerende og er supert å spise enten du strever med hard eller løs mage.

Chiapudding rører du raskt sammen på kvelden og har frokost eller lunsj klar til neste dag. Lag den i et glass med lokk eller en liten termos så er den enkel å ta med seg.

Jeg pleier som regel å lage en stor porsjon chiapudding om gangen. Den holder seg i kjøleskapet i 4-5 dager. Da har jeg alltid frokost eller lunsj tilgjengelig. Chiapudding er forresten godt som dessert også!

Chiapudding
Chiapudding

 

Ingredienser til chiapudding (2-3 porsjoner) :

3 dl mandelmelk, mylk eller annen valgfri melk

1 dl kokosmelk, min favoritt er fra Änglamark

1 ts flytende honning (kan droppes)

6 ss chiafrø

1 ts vaniljepulver (kjøpes på helsekost)

en klype salt

2 ss kollagen (valgfritt, kan evt byttes ut med proteinpulver)

 

Topping:

Valgfri frukt og bær, hakkede nøtter, kokosflak og kanel. Bruk det du liker og har tilgjengelig.

 

Slik gjør du:

Rør honningen ut i væsken. Bland i resten av ingrediensene og rør godt. Pass på at ingen chiafrø ligger over væsken.

Sett det hele i kjøleskapet i minst 2-3 timer, helst over natten.

Rør godt sammen og server med din favoritt-topping.

One comment
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *