Loading...
JulSnacks

Brente mandler uten sukker

Brente mandler uten sukker

Brente mandler hører julen til! Og når man kan lage brente mandler uten sukker som smaker minst like godt som variantene som er fulle av sukker kan de nytes med den aller beste samvittighet – både titt og ofte.

Putt de brente mandlene i et fint glass og knytt en sløye rundt så har du den perfekte julegaven til den som har alt. De fleste blir jo veldig glad for spiselige gaver. Når gaven i tillegg er bra for helsen er jo lykken komplett!

Mandler inneholder nemlig mye proteiner, sunt fett og fiber. De er rike på vitamin E, som er en antioksidant som bidrar til å beskytte cellene i kroppen din mot skade. De inneholder også  det viktige mineralet magnesium samt kalsium, kalium, sink og kobber blant annet.

Jeg synes brente mandler blir aller best med en kombinasjon av sukrin gold og kokosblomstsukker, men du kan fint bruke bare sukrin gold i denne oppskriften.

Brente mandler uten sukker
Brente mandler uten sukker

 

Ingredienser til brente mandler uten sukker:

250-300 g mandler

50 g sukrin gold

25 g kokosblomstsukker (kan byttes ut med mer sukrin gold)

1/4 ts vaniljepulver

1 klype salt

2 ss vann

1 ss kokosolje, evt smør

 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader. Ha mandlene på et bakepapirkledd brett og rist i ovnen i 8 minutter.

Ha søtning, vaniljepulver, salt og vann i en stekepanne. Kok opp og la det putre i 1-2 minutter. Ha så i mandlene og ha varmen på middels. Rør omtrent hele tiden i 10 minutter. Pass på så det ikke blir brent.

Tilsett kokosolje og fortsett å røre i 2-3 minutter. Skru opp varmen litt det siste minuttet.

Hell innholdet i pannen over på et bakepapir og rør i mandlene mens karamellmassen de er dekket med begynner å stivne. Fordel dem utover brettet og la det bli helt kaldt. Pass på så ikke mandlene ligger i klumper, da vil de stivne sammen slik.

Ha over på tett glass og oppbevar i romtemperatur.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *