Loading...
Kaker, kjeks og desserter

Sukkerfri ripskake med nøttebunn

Kake med rips

Svigermors hage er en drøm av et sted med masse frukttrær og bærbusker. I år er det enorme mengder rips og vi har plukket og spist bøttevis. Rips inneholder mye vitamin C og bidrar med viktig kostfiber. Så spis rips for å styrke immunforsvaret ditt. Frys ned det du ikke spiser så har du herlige rips gjennom vinteren også.

Denne friske kaken er inspirert av en oppskrift jeg har fått fra svigerinnen min. Jeg har lagt til mandelbunn og byttet ut sukkeret med sukrin+ som er dobbelt så søtt som sukker. Sukrin+ får du kjøpt på helsekostbutikker og dagligvarebutikker med bra utvalg.

Prøv sukkerfri ripskake, du kommer ikke til å angre!

 

Sukkerfri ripskakeSukkerfri kake med rips

 

Ingredienser til sukkerfri ripskake:

 

Bunn:

150 g mandler

2 ss sukrin+

1/2 ts salt

75 g smør

 

Kake:

5 dl rips

1 dl sukrin+ (jeg har også laget kaken med en blanding av sukrin+ og kokosblomstsukker med bra resultat)

2 eggehviter

en klype salt

1 ts vaniljepulver

1 ss sitronsaft

3 dl kremfløte (piskes alene og blandes inn til slutt)

 

Kake med ripsRipskake uten sukkerSukkerfri kake med rips

 

Slik gjør du:

Start med å lage bunnen. Mal mandlene og bland sukrin+ og salt i mandlene. Smelt smøret og bland det sammen med resten. Trykk ut nøttebunnen i en rund kakeform, 20 cm i diameter. Sett gjerne ringen til kakeformen direkte på kakefatet.

Sett formen i fryseren mens du gjør klar fyllet.

Jeg foretrekker å mose bærene med en stavmikser først. På bildene av kaken ovenfor har jeg ikke gjort det og det blir da noen hele bær i den ferdige kaken. Det går også helt fint, men jeg synes at kaken blir litt friskere og bedre om bærene moses litt først.

Ha alle ingrediensene med unntak av kremfløten i bollen til kjøkkenmaskinen. Pisk med ballongvisp til luftig og fluffy rosa skum, det minner om marshmallows! Dette tar fra 5-10 minutter, avhengig av hvilken kjøkkenmaskin du har.

Pisk fløten stiv i en egen bolle og bland den sammen med ripsblandingen ved hjelp av en slikkepott. Massen vil da falle litt sammen. Hell massen over den frosne bunnen og sett hele kaken i fryseren til den er stivnet. Jeg pleier å la den stå til neste dag. Dekk til kaken med lokk eller folie før du setter den kaldt.

Hvis kaken er gjennomfrosset må den tas ut fra fryseren minst en halv time før servering. Pynt den gjerne med friske rips, det blir både lekkert og godt!

Nyt!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *