Loading...
Snacks

Proteinbar med peanøttsmør og vanilje – perfekt seig konsistens

Proteinbar med peanøttsmør

Hjemmelagd proteinbar med peanøttsmør og herlig smak av vanilje er billigere og bedre enn å kjøpe proteinbar på butikken. Det går fort å røre dem sammen og i tillegg slipper du unna alle tilsetningsstoffene du finner i mange barer. Disse er laget med få ingredienser og smaker helt fantastisk! Skikkelig seig og god konsistens med herlig søt smak av vanilje og peanøtt. Nam!

Super som et raskt mellommåltid eller snacks, i forbindelse med trening eller som en liten dessert.

Hva trenger du for å lage hjemmelaget proteinbar med peanøttsmør og vanilje?

Proteinpulver: velg et proteinpulver som smaker skikkelig godt. Selv har jeg dilla på flere av variantene fra My Revolution, smaken er helt fantastisk. Jordbær er nok den største favoritten, men i denne oppskriften bruker jeg vanilje.

Mandelmel: enkelt og greit finmalte mandler. Jeg bruker fettredusert mandelmel fra Funksjonell mat.

Havremel: havregryn som er malt til mel. Det kan du kjøpe ferdig eller lage selv ved å ha havregryn i en blender og kjøre til mel.

Peanøttsmør: jeg bruker peanøttsmør av typen crunchy, men bruk gjerne et uten biter om du ønsker det. Jeg liker litt crunch i proteinbarene.

Melk: her bruker du den du ønsker. Jeg bruker mandelmelk.

Mørk sjokolade: du bestemmer selv om du vil ringle over mørk sjokolade, jeg synes det må til. Velg en variant som inneholder minst 70% kakao.

Print Recipe
Proteinbar med peanøttsmør og vanilje - perfekt seig konsistens
Forberedelse 10 minutter
Porsjoner
små barer
Ingredienser
Topping
Forberedelse 10 minutter
Porsjoner
små barer
Ingredienser
Topping
Instruksjoner
 1. Ha proteinpulver, mandelmel, havremel og peanøttsmør i en bolle. Bland sammen med en gaffel. Tilsett litt melk om gangen og jobb det inn med hendene til du får en masse som henger sammen. Den skal være litt tørr, men gå greit å forme.
 2. Trykk massen ut i en form på 20x20 cm kledd med bakepapir. Du kan gjerne kjevle den ut. Sett kaldt.
 3. Smelt sjokolade og kokosolje på svak varme i en gryte eller i en kopp i mikro. Ringle det over bunnen. Strø eventuelt over noen hakkede peanøtter om du ønsker det. Sett kaldt og la den stå i noen timer.
 4. Del i passe biter. Oppbevar proteinbarene i en tett boks i kjøleskapet med matpapir mellom lagene.
10 comments
  1. Hege Cecilie

   Hei Elisabeth! En liten proteinbar gir ca 120-130 kcal. Disse er proppet med sunt fett og gode proteiner. Hilsen Hege Cecilie

 1. Elisabeth

  Takk for svar. Denne skal jeg virkelig prøve. Har lyst til å bake for tiden, men samtidig vil jeg ikke ha mange kcal. Ønsker å være sunn, og allikevel kose meg 🙂

  1. Hege Cecilie

   Jeg oppgir normalt ikke kalorier i oppskriftene mine. Dette skyldes at jeg mener at det ikke er relevant for de aller fleste. Når jeg nå likevel gjorde det her vil jeg bare komme med en presisering angående kalorier. I en periode kan det for enkelte være greit å følge med på kalorier for å få en viss peiling på hva man får i seg. Men mye viktigere enn kalorier er det å ha fokus på å spise ordentlig mat laget av gode råvarer! Hvor mange kalorier en matvare inneholder sier absolutt ingenting om hvorvidt denne matvaren er sunn eller ikke! Jeg vil oppfordre til å telle næringsstoffer og farger i stedet for kalorier – det er slikt det blir matglede av 🙂 Hilsen Hege Cecilie

  1. Hege Cecilie

   Hei! Beklager sent svar, det har vært skikkelig feriemodus her! Jeg regnet det ut nå og fikk nesten 10 gram protein per bar om du lager 20 barer. Det er nokså små barer så proteininnholdet er ganske bra i disse 🙂
   Ha en fin dag!
   Hilsen Hege Cecilie

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *