Loading...
Snacks

Karamelliserte cayennenøtter

nøtter med cayennepepper

cayennenøtter

 

På gårsdagens kurs i kosthold og medisinsk yoga ble det servert herlige cayennenøtter. Nøttene ble veldig godt mottatt og jeg fikk mange spørsmål om oppskriften. Disse nøttene er veldig enkle å lage og du kan bruke de nøttetypene du har tilgjengelig.

De er søtet med honning som karamelliserer og gir en rund og god søtsmak. Cayennepepper har en sterk og brennende smak, men brukt riktig er det fantastisk godt. Cayennenøtter skal kjennes litt på tungen, men de er ikke så sterke at man har behov for å kaste i seg vann etterpå. På kurset i går fikk deltakerne også servert en herlig detoxdrikk med blant annet agurk, ananas og mynte. Perfekt i kombinasjon med cayennenøtter, som sørger for bedre opptak av næringsstoffene i detoxdrikken. Det er nemlig slik at fett bidrar til bedre opptak av en del vitaminer og antioksidanter fra grønnsaker.

 

Karamelliserte cayennenøtterKaramelliserte cayennenøtter

 

Dette trenger du for å lage cayennenøtter:

2,5-3 dl blandede nøtter (jeg brukte mandler, valnøtter og pecannøtter)

50 g honning

1/2 ts himalayasalt

1/2 ts cayennepepper

 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader. Bland sammen honning, salt og cayennepepper i en bolle. Ha gjerne i mer cayennepepper dersom du vil ha dem sterkere. Tilsett nøttene og bland til alt er godt dekket av honningblandingen. Legg det på et bakepapirkledt stekebrett og stek i 10-15 minutter. Vend gjerne litt på nøttene halvveis i steketiden. La dem avkjøle helt på stekebrettet. Cayennenøtter oppbevares i tett glass.

 

Nøtter med cayennepepper

2 comments
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *