Loading...
Frokost og lunsjGranola og kornblandinger

Granola med havre og bokhvete

Granola med bokhvete

Granola med havre og bokhvete er næringsrik, veldig god og super til frokost eller lunsj. Spis den sammen med litt yoghurt og friske bær for en sunn frokost. Jeg liker å spise granola sammen med gresk yoghurt, kefir, peanøttsmør, frysetørkede jordbær og toppet med sukrinsirup – et perfekt måltid som sørger for stabilt blodsukker og at jeg holder meg god og mett lenge!

Både havre og bokhvete er fulle av fiber som er gunstig for fordøyelsen og har vist seg å være en faktor i forebygging av hjerte/karsykdommer, tarmkreft og diabetes blant annet. Fiber er en effektiv brems når det kommer til blodsukker. Med fiber i måltidet vil blodsukkerstigningen gå langsommere, noe som er veldig positivt!

Bokhvete har, med sitt noe misvisende navn, ikke noe med hvete å gjøre. Bokhvete er helt glutenfritt og er faktisk små nøtter fra en urt. Den har en nøtteaktig smak og er rik på protein, kalium og magnesium blant annet. I denne oppskriften bruker jeg både hel bokhvete og bokhveteflak. Du får kjøpt disse på helskostbutikk, men bokhveteflak har jeg også funnet på store matbutikker. Får du ikke tak i bokhveteflak kan det byttes ut med mer havregryn eller for eksempel hirseflak. Hel bokhvete gir god crunch så det vil jeg ikke anbefale å bytte ut.

En annen stor favoritt hjemme hos oss er snackskuler med bokhvete. Der gir hel bokhvete kulene det lille ekstra som gjør dem magisk gode!

Som søtning i granola med havre og bokhvete bruker jeg eplejuice og sukrinsirup gold. Sist jeg laget denne brukte jeg eple- og bringebærjuice, det ble veldig vellykket! Sukrinsirup gold kjøper du på helsekostbutikk eller store matbutikker.

Granola med havre og bokhvete
Granola havregryn bokhvete
Granola med havre og bokhvete
Print Recipe
Granola med havre og bokhvete
Granola med bokhvete
Forberedelse 5 minutter
Koke/steketid 25 minutter
Porsjoner
2 liters-glass
Ingredienser
Tørt
Vått
Forberedelse 5 minutter
Koke/steketid 25 minutter
Porsjoner
2 liters-glass
Ingredienser
Tørt
Vått
Granola med bokhvete
Instruksjoner
  1. Sett stekeovnen på 150 grader varmluft
  2. Bland sammen alle de tørre ingrediensene
  3. Ha de våte ingrediensene i en gryte og varm til sukrinsirupen er smeltet
  4. Bland det våte i det tørre og fordel blandingen på to stekebrett kledd med bakepapir
  5. Sett begge brettene i varm ovn og stek i 15 minutter
  6. Bytt plass på brettene i ovnen og rør litt i granolaen
  7. Stek videre i 10-12 minutter. Rør gjerne en gang underveis
  8. La granolaen avkjøle helt på brettet. Oppbevar i tett glass i romptemperatur
Notater

Jeg liker å strø litt frysetørkede jordbær over granolaen når jeg skal spise, men du kan også blande dem inn i den ferdige granolaen før du har den over på glass. Eventuelt kan du blande inn litt tranebær eller rosiner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *