Loading...
Middag

Bakt søtpotet med fyll

Fylt søtpotet

Bakt søtpotet med fyll

Søtpotet er en fantastisk rotgrønnsak med en herlig søt smak. Den fine fargen skyldes at søtpotet er fullspekket med betakaroten, som kan omdannes til vitamin A i kroppen. Søtpotet er også rik på fiber. Bakt søtpotet får en fløyelsmyk konsistens og med godt fyll blir det et komplett måltid som sikrer deg masse godsaker.

Bytt ut fredagstacoen eller lørdagspizzaen med bakt søtpotet. Eller spis det midt i uken… Jeg lover deg at du ikke blir skuffet!

 

Fylt søtpotetFylt søtpotetBakt søtpotet bønner

 

Til bakt søtpotet til 4 personer trenger du:

4 søtpoteter i passe størrelse

1 stor løk

2 fedd hvitløk

1/2 chili

400 g kjøttdeig

1 boks røde kidneybønner

4 ss tomatpure

1 liten boks hakkede tomater (300 g)

1,5 dl kraft eller buljong

1 ts oregano

1 1/2 ts spisskummen

1 1/2 ts salt

pepper

2 ts kokosblomstsukker, evt annen søtning

1-2 ss hakket fersk koriander

 

Tilbehør:

Rømme

Revet ost

Hakket vårløk

 

Bakt søtpotet med fyll

Slik gjør du:

Sett ovnen på 225 grader. Vask søtpotetene. Behold skallet på og prikk mange små hull med en gaffel. Legg dem i et ildfast fat og sett dem i varm ovn. Bak til de er helt møre. De trenger 45-90 minutter avhengig av størrelse.

Hakk løk, hvitløk og chili. Stek i kokosolje eller smør til løken er myk og blank. Ha i kjøttdeig og stek denne. Tilsett krydder, søtning,  tomatpure, hakkede tomater og kraft og la det koke opp. Skyll kidneybønnene og ha dem i. La det putre på komfyren så lenge du har tid. Tomatbasert fyll smaker bare bedre jo lenger det får stå.

Del søtpotetene nesten gjennom i to på langs og mos gjerne innmaten litt med en gaffel. Server bakt søtpotet med kjøttfyll og topp med rømme, ost og vårløk. Skikkelig fest i munnen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *