Loading...
Frokost og lunsj

Banangranola

Granola med banan

Har du et par overmodne bananer liggende? Ikke kast dem, bruk dem heller i verdens beste banangranola. Bananen gjør granolaen søt og god og gjør samtidig at den får litt store cruncy biter – det er så godt!

Denne har jeg laget utallige ganger og blir ikke lei. Prøv den du også. Min favoritt er å spise banangranola sammen med cottage cheese, kefir og masse frisk frukt og bær som topping. Det holder meg god og mett i timevis.

 

Banangranola
Granola med banan
Banangranola

 

Ingredienser til banangranola:

100 g mandler, grovt hakket

100 g valnøtter, grovt hakket

75 g gresskarkjerner

75 g linfrø

75 g kokosmasse

3 ts kanel

1 ts kardemomme

1/2 ts salt

2 små brune bananer

50 g smeltet kokosolje

3 ss fibersirup gold

 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader, over- og undervarme.

Hakk mandler og valnøtter grovt. Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle og bland det sammen.

Mos bananer, fibersirup gold og smeltet kokosolje med stavmikser. Hell det så over i det tørre og bland godt slik at alt blir dekket av bananmassen.

Ha banangranola over på et bakepapirkledt stekebrett og sett i varm ovn.

La den steke i ca 30 minutter. Rør noen ganger underveis. La granolaen avkjøle helt på brettet før du har det over på glass.

Granola med banan holder i flere uker i tett glass.

 

Granola med banan
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *