Gå tilbake

Frøknekkebrød med egg – glutenfrie og blodsukkervennlige

FORBEREDELSESTID 10 minutter
Steketid 35 minutter
Rett Frokost og lunsj
Porsjoner 32 knekkebrød

Ingredienser
  

  • 3 egg
  • 1,5 dl vann
  • 225 g gresskarkjerner
  • 150 g solsikkekjerner
  • 150 g sesamfrø
  • 150 g linfrø
  • 30 g fiberhusk/psyllium
  • 0,5 ts salt

FREMGANGSMÅTE
 

  • Sett stekeovnen på 160 grader varmluft.
  • Pisk egg og vann lett sammen. 
  • Tilsett resten av ingrediensene og bland til en seig røre. La den stå noen minutter.
  • Gjør klart 2 stekebrett med bakepapir. Fordel knekkebrødmassen utover brettene ved hjelp av en slikkepott eller baksiden av en spiseskje. Dypp slikkepotten/skjeen i vann, det gjør det lettere å fordele utover. Prøv å få tykkelsen så jevn som mulig slik at de blir jevnt stekt.
  • Sett begge brettene i ovnen samtidig. Stek i 10 minutter. Rut så opp knekkebrød ved hjelp av pizzaskjærer eller kniv.
  • Stek videre i 10 minutter til.
  • Bytt plass på brettene og stek til knekkebrødene er sprø og gylne, ca 15 minutter.
  • La knekkebrødene avkjøle på brettet.
  • Oppbevar frøknekkebrød i en tett boks med lokk.