Gå tilbake

Bananbrød med mørk sjokolade

5 from 1 vote
FORBEREDELSESTID 10 minutter
KOKETID 40 minutter
Rett Frokost og lunsj
Porsjoner 1 brød

Ingredienser
  

  • 3-4 modne bananer ca 350 g uten skall
  • 4 egg
  • 100 g gresk yoghurt
  • 50 g sukrinsirup gold
  • 250 g havremel
  • 2 ts bakepulver
  • 0,5 ts kardemomme
  • 0,5 ts kanel
  • 0,5 ts salt
  • 100 g mørk sjokolade grovhakket

FREMGANGSMÅTE
 

  • Sett stekeovnen på 180 grader, over- og undervarme.
  • Kjør banan, egg, yoghurt og sukrinsirup i en blender eller stavmikser.
  • Bland det tørre (vent med sjokoladen) i en bolle.
  • Ha bananblandingen i det tørre og bland sammen.
  • Hakk sjokoladen grovt og tilsett den til røren.
  • Ha deigen i en brødform på 1,5 liter kledd med bakepapir.
  • Sett i varm ovn, nederste rille. Stek i 40-45 minutter.
  • Ta bananbrødet ut av formen med en gang det er ferdigstekt og avkjøl på rist.
  • Bananbrød med sjokolade smaker godt nystekt, men enda bedre etter en natt i kjøleskapet. Oppbevar i pose i kjøleskapet. Der holder det seg i minst 5 dager.