Gå tilbake

Quinoasalat med søtpotet og kikerter

FORBEREDELSESTID 15 minutter
Koke/Steketid 20 minutter
Total tid 35 minutter
Rett Salad
Porsjoner 4

Ingredienser
  

  • 1,5 dl quinoa
  • 3 dl vann eller den mengden som står på quinoapakken
  • 1 middels stor søtpotet
  • 1 boks kikerter
  • 1-2 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 2 ts paprikakrydder
  • 0,5 ts chilikrydder
  • et dryss pepper
  • 2 never ruccola
  • 0,5-1 granateple
  • 100 g fetaost i blokk

Dressing

  • 3 ss olivenolje
  • 2 ss lønnesirup
  • 1 ss hvitvinseddik evt sitronsaft
  • 2 klyper salt
  • litt pepper

FREMGANGSMÅTE
 

  • Kok quinoa etter anvisning på pakken. La den avkjøle.
  • Del søtpoteten i terninger og sil vannet av kikertene. Ha begge deler på et stekebrett kledd med bakepapir. Ha over olivenolje og krydderet som står listet opp under kikerter i ingredienslisten (salt, paprika, chili, pepper). Bland det sammen. Stek på 200 grader i 15-20 minutter. Avkjøl noe.
  • Rens granateplet. Tips: rens granateplet i en bolle med vann for å unngå at hele kjøkkenet og klærne dine farges rødt.
  • Bland quinoa, søtpotet, kikerter, ruccola og granateplekjerner i en bolle.
  • Bland sammen ingrediensene til dressingen og rør den inn i salaten.
  • Smuldre over fetaost og server. Gjerne med godt brød til.

Merknader

Quinoasalaten holder seg 3-4 dager i kjøleskapet.