Gå tilbake

Grove havrekjeks med mørk sjokolade

FORBEREDELSESTID 20 minutter
KOKETID 10 minutter
Rett Kjeks
Porsjoner 25 kjeks

Ingredienser
  

  • 150 g smør romtemperert
  • 100 g sukrin gold eller annen valgfri søtning
  • 2 egg
  • 150 g siktet hvetemel
  • 1 ts natron
  • 100 g havremel
  • 200 g store havregryn
  • 100 g mørk sjokolade hakket

FREMGANGSMÅTE
 

  • Pisk smør og sukrin gold. Bruk gjerne kjøkkenmaskin med K-spade
  • Tilsett egg, et om gangen. Pisk mellom hvert egg
  • Bland inn siktet mel og natron
  • Tilsett havremel og bland det godt inn
  • Ha i havregryn
  • Hakk sjokoladen grovt og rør inn den til slutt
  • Del deigen i biter som du triller til kuler og trykker litt flate
  • Stek på 180 grader, over- og undervarme i 10-12 minutter
  • Avkjøl havrekjeksene på rist

Merknader

Jeg har også laget havrekjeksene glutenfrie ved å bruke glutenfritt mel og havregryn. Det fungerer veldig fint. Da lager jeg havremel ved å kjøre havregryn i en blender eller lignende.