Loading...
Middag

Wok med kylling, nudler og hjemmelaget enkel woksaus

Wok med kylling

Wok med kylling er sunn og enkel hverdagsmat. Her har jeg laget en skikkelig god woksaus, det er nemlig sausen som gjør denne retten til en vinner.

Når du lager wok kan du bruke det du har tilgjengelig av grønnsaker. Har du det travelt eller ikke gidder å dele opp grønnsaker kjøper du en pose ferdig oppkuttede wokgrønnsaker fra butikken. Jeg er ikke så fan av de frosne variantene, de blir ofte litt dvaske. Så mitt tips er å se etter wokblanding sammen med salaten i butikken. Da får du skikkelig crispy grønnsaker, akkurat slik de skal være i en wok.

Du kan gjerne erstatte kylling med biff eller svinekjøtt om du foretrekker det. Her har jeg brukt eggnudler, men vanlige fullkornsnudler funker også fint.

Både voksne og barn liker wok med kylling. Den hjemmelagede woksausen er mild og god, men smaker helt fantastisk. Dette er en rett vi lager igjen og igjen. Den er supergod og perfekt om du har grønnsaker du trenger å få brukt opp.

Du trenger ikke en wokpanne for å lage wok, en vanlig stekepanne med høye kanter fungerer helt fint.

Print Recipe
Wok med kylling, nudler og hjemmelaget enkel woksaus
Porsjoner
porsjoner
Ingredienser
Woksaus
Porsjoner
porsjoner
Ingredienser
Woksaus
Instruksjoner
  1. Start med å lage woksausen. Bland sammen alle ingrediensene og sett til side.
  2. La edamamebønnene tine på kjøkkenbenken. Hell eventuelt kokende vann over for å få tint dem.
  3. Del opp alle grønnsakene som angitt ovenfor slik at du har dem klar.
  4. Del kyllingen i biter og kok nudlene slik at de er klar.
  5. Stek kyllingen, krydre med salt og pepper. Sett den til side.
  6. Stek grønnsakene på middels til sterk varme, pass på at de ikke blir svidd. Start med løken og ha deretter i resten (vent med edamamebønnene). Det skal være god tyggemotstand i grønnsakene så ikke stek for lenge.
  7. Ha i kyllingen sammen med grønnsakene. Bland inn nudlene, du kan gjerne klippe dem i litt mindre biter om du ønsker. Ha i edamamebønnene.
  8. Vend inn sausen.
  9. Server gjerne med cashewnøtter eller peanøtter og litt hakket frisk koriander.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *