Loading...
Brød, muffins og annen bakstFrokost og lunsj

Sukkerfrie grove vafler med havre og spelt

vafler med havre og spelt

vafler med havre

 

Vafler er perfekt som lunsj eller kveldsmat. Du kan fylle dem med hva som helst, både søtt og salt pålegg passer bra. Prøv for eksempel med spekeskinke, ruccola og pesto. Eller hva med mandelsmør og bringebær? I dag toppet jeg mine vafler med rømme, jordbær, bjørnebær og kakaonibs, skikkelig digg! De smaker forresten nydelig nystekte med smør også.

Vaflene er laget med en blanding av havremel og spelt. Begge snille og milde mot magen. Havre er et av mine favorittkorn og er rikt på proteiner. I tillegg inneholder havre betaglukan, et kostfiber som fungerer som mat for de snille bakteriene i magen. Betaglukaner er også gunstig for kolesterolet og blodsukkeret. Havre er altså et kornslag vi bør spise mer av.

 

vafler med havre og speltvafler havre spelt

 

Til 18 deilige vafler trenger du:

150 g havremel

150 g spelt, jeg brukte en blanding av siktet og sammalt

2 ts bakepulver

1/2 ts salt

2 ts kokosblomstsukker, evt annen søtning

1 ts kardemomme

1 boks rømme

2 dl valgfri melk, jeg brukte mandelmelk

2 ss flytende rapskokos, evt smeltet smør

8 egg

 

grove vafler

 

Slik gjør du:

Bland alt det tørre i en bolle. Tilsett rømme, melk og rapskokos. Visp inn egg til slutt.

La røren svelle en stund før du steker gylne herlige vafler. Jeg legger de nystekte vaflene i en stabel med et tynt håndkle over, da blir de herlig myke. Restene kan du sende med barna i matpakken neste dag!

One comment
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *