Loading...
MiddagSalater

Quinoasalat med grønnkål og mango

Quinoasalat med grønnkål og mango

Quinoasalat med grønnkål og mango er super middag og lunsj som kan lages klart på forhånd. Lag denne neste gang du inviterer venninner på besøk. Lager du en stor porsjon har du rester til matpakken også!

Jeg blir bare mer og mer begeistret for quinoa. Superfrøet som er naturlig glutenfritt, proteinrikt og har en herlig nøtteaktig smak.

Grønnkål er kongen av kål når det kommer til næringsinnhold. Den er nemlig rik på fiber, vitamin C, flere av B-vitaminene, sink, jern og kalsium for å nevne noen. Har du erfaring med at grønnkål kan være litt seig og vanskelig å tygge når du spiser den rå? I denne quinoasalaten gnir og masserer vi den i en blanding av olivenolje og sitron for å gjøre den myk.

Grønnkål er i sesong nå og du bør derfor benytte deg av denne supergrønnsaken. Den egner seg også perfekt til å fryse ned. Riv bladene i biter, press dem sammen i en pose og putt i fryseren. Supert å bruke i smoothie!

Quinoasalat med grønnkål og mango
Quinoasalat med grønnkål og mango
Quinoasalat med grønnkål og mango

Ingredienser til quinoasalat med grønnkål og mango:

2 dl quinoa

4 dl vann

1 mango

1 rødløk

1 neve mandler, grovt hakket

 

Massert grønnkål:

100 g grønnkål

1 ss sitronsaft

1 ss olivenolje

1 klype salt og litt pepper

 

Dressing:

1 sitron, saften (minus den ene spiseskjeen som brukes til grønnkål)

1 ss olivenolje

1 ss lønnesirup

salt, pepper

 

Slik gjør du:

Kok quinoa ved å følge fremgangsmåten på pakken. Sett den til side og la den avkjøle.

Riv grønnkål i grove biter, husk å fjerne stilken om du har grønnkål med stilk. Ha grønnkål over i en bolle.

Bland sitronsaft og olivenolje, 1 ss av hver, med litt salt og pepper. Tøm det over grønnkålet og bruk hendene til å massere og gni til du kjenner at grønnkålet blir mykere. Det vil også krympe veldig i størrelse mens du masserer.

Del mango i biter, hakk rødløk og bland det sammen med grønnkål. Ha den avkjølte quinoaen i bollen.

Bland sammen ingrediensene til dressingen og bland den inn i quinoasalaten.

Ha over grovhakkede mandler til slutt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *