Quinoasalat med eple

Quinoasalat med eple er rask, næringsrik og perfekt når du vil ha noe godt som ikke tar lang tid å lage. Salaten passer som tilbehør til både kjøtt, fisk og kylling eller som en egen rett til lunsj eller middag. Du kan også tilsette kyllingbiter i salaten for en mer mettende salat.

Quinoasalat holder seg fint i kjøleskapet i flere dager og er perfekt å ha med i matboksen til lunsj.

Quinoa er et veldig bra alternativ til ris, pasta og poteter og har en herlig nøtteaktig smak. Den er rik på proteiner og inneholder bra med fiber. I tillegg finner vi også jern, magnesium og vitamin A, B og E pluss mer i quinoa. Som et pluss for deg som er allergisk eller intolerant mot gluten er quinoa fullstendig glutenfri.

 

Quinoasalat med eple
Quinoasalat

 

Ingredienser til quinoasalat med eple:

2 dl quinoa

4 dl vann, til koking av quinoa

1/2 purreløk

1/2 agurk

1 gulrot

1-2 epler, gjerne litt syrlige

2-3 never rødkål

 

Dressing:

3 ss olivenolje

1 ss eplecidereddik

2 ss sitronsaft

1/2 ts dijonsennep

1 ss lønnesirup

1/2 ts salt

pepper

 

Slik gjør du:

Kok quinoa etter anvisning på pakken og la den avkjøle.

Del purreløk i tynne ringer. Agurk, gulrøtter og epler deles i biter. Kutt rødkål i strimler. Bland alt sammen.

Rør sammen ingrediensene til dressingen og vend den inn i quinoasalaten.

 



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *